Politie Drenthe

Maandagmorgen

Assen, 19-03-2007

Bloedproef na eenzijdig ongeval
Een 35-jarige man uit Assen reed zondagavond over de Jan Palachweg, komende uit de richting van de Buitenbree en gaande in de richting van de Kleuvenstee. In een bocht ongeveer 200 meter voor de plaats van de aanrijding raakte hij in een slip en verloor de macht over het stuur. De auto raakte vervolgens een rechts van de weg geplaatste lantaarnpaal en sloeg over de kop. De bestuurder werd met onbekend letsel naar het Wilhelminaziekenhuis overgebracht. Daar werd hem een bloedproef afgenomen in verband met mogelijk alcoholgebruik. (07-122476)

Politie houdt alcoholcontrole
MEPPEL Zondagavond heeft de politie een alcoholcontrole gehouden aan de Steenwijkerstraatweg. Daar werd een 23-jarige bestuurder uit Meppel aangehouden. Hij had een alcoholpromillage van 0,7. Hij kreeg behalve een proces-verbaal ook een rijverbod van 2 uur. (07-122494)

Alcomobilist
KLAZIENAVEEN Agenten hebben zondagavond een 25-jarige man uit Klazienaveen aangehouden. De man reed over de Meridiaan. Een blaastest wees uit dat hij een alcoholpromillage had van bijna 2. Op de achterbank van zijn auto zijn vier busjes pepperspray aangetroffen die in beslag zijn genomen. (07-122513)

Kind onveilig in de auto
COEVORDEN Surveillerende agenten hebben zondagavond een 24-jarige bestuurster uit Hoogeveen gecontroleerd toen zij over de Wethouder JB Hemelweg reed. De agenten zagen dat haar kind op de achterbank zat en geen gordel droeg of gebruik maakte van een kinderbeveiligingssysteem. De vrouw heeft hiervoor een bekeuring gekregen. (07-122521)

Vanaf 1 maart 2006 geldt het volgende:
Kinderen kleiner dan 1.35 m. moeten in een goedgekeurd kinderzitje zitten (afhankelijk van gewicht kind) en kinderen groter dan 1.35 m (en volwassenen) moeten een autogordel dragen en zonodig een goedgekeurd kinderzitje.

Daarbij geldt:

· Onder kinderen wordt iedereen onder de 18 jaar verstaan.

· Een kinderzitje moet goedgekeurd zijn volgens ECE-reglement 44/03 of 44/04. Dit vindt u op het keuringslabel of de keuringssticker. Om goed te werken moet het kinderzitje op de juiste manier zijn vastgezet. Raadpleeg hiervoor de handleiding van het zitje.

· Kinderen jonger dan 3 jaar mogen uitsluitende vervoerd worden in een kinderzitje.

· De regels gelden voor het vervoer van kinderen in en op alle gemotoriseerde voertuigen.

· Voor kindervervoer in taxi, taxibus of autobus gelden andere regels.

· Voor vervoer in metro, trein en tram gelden de regels niet.

· In een auto zonder gordels mogen kinderen jonger dan 3 jaar helemaal niet vervoerd worden.

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van politie Drenthe, dan kunt u bellen met Bert Peters, tel. 0592 - 45 1280.