Politie Haaglanden

Persberichten 19 maart

Haaglanden, 19-03-2007

Tram grijpt vrouw
Den Haag Een 32-jarige vrouw beleefde zondagavond 18 maart angstige momenten toen zij enkele meters door een tram werd meegesleurd. Het slachtoffer parkeerde omstreeks zes uur haar auto in de Zoutmanstraat en opende haar portier. Op het moment dat de vrouw uitstapte, zag zij een tram aankomen. De 32-jarige vermoedde terecht dat de trambestuurder haar niet zag en wilde haar auto weer instappen en het portier sluiten om zo de tram een vrije doorgang te bieden. De vrouw was echter te laat: de tram ramde het portier en de vrouw werd aan haar linkerbeen enkele meters door de tram meegesleurd. Ze werd naar het ziekenhuis vervoerd, waar wonder boven wonder geen ernstig letsel werd geconstateerd.

Tanken zonder betalen
Den Haag De politie heeft zondagavond 18 maart omstreeks negen uur twee mannen uit Den Haag aangehouden die kort daarvoor zonder te betalen wilden tanken bij een pompstation aan het Kaapseplein. De 33-jarige bestuurder had zijn auto van brandstof voorzien en wilde wegrijden. Een pompbediende had de man echter herkend van een eerder geval van tanken zonder te betalen enkele weken geleden en greep op tijd in. Hij hield de 33-jarige vast en waarschuwde de politie. De 34-jarige passagier van de verdachte reed op dat moment met de auto weg, maar hij kon even later in de Rozenburgstraat door bikers worden aangehouden.

Minderjarigen aangehouden
Den Haag - Vier minderjarige Haagse jongens (10, 12 en twee van 14 jaar) werden op zondag 18 maart in de Van Bylandtstraat om 13.45 uur aangehouden voor vernieling en diefstal. De jongens waren bezig met het stelen van merkemblemen van autos toen een 62-jarige Hagenaar de vier op heterdaad betrapte. De man kon voorkomen dat de jongste twee verdachten vluchtten, en droeg ze over aan de politie. De andere twee jongens werden kort daarop aangehouden door de politie. Alle vier kregen in overleg met hun ouders een HALT-verwijzing.

Klein kindje zonder gordel
Den Haag - Politieagenten zagen zondagmiddag 18 maart rond 12.00 uur een 32-jarige Haagse automobilist over het Vredeoord rijden. Hij vervoerde een klein kindje achterin zijn auto, maar maakte geen gebruik van een kinderbeveiligingssysteem. Bij navraag bleek dat de verdachte nog voor bijna 300,- aan boetes open had staan. De verdachte rekende aan het politiebureau gelijk alles af.

Wind blaast oudere dame omver
Den Haag - De harde wind zorgde er zondag 18 maart rond 17.00 uur voor dat een 86-jarige vrouw uit Zoetermeer niet op de been kon blijven. Zij viel op de Laan van Wateringseveld met haar gezicht op de grond en brak hierbij haar neus. Ook verloor zij twee tanden. De GGD vervoerde het slachtoffer naar het ziekenhuis.

Inlineskaters plegen straatroof
Den Haag - Twee nog onbekende inlineskaters beroofden in de nacht van zaterdag 17 op zondag 18 maart rond 01.00 uur een 39-jarige Haagse. Zij liep met haar vriendin door het Zuiderpark. Toen zij iets achter hen aan hoorde komen. Voordat het slachtoffer om kon kijken, voelde zij dat iemand haar tas uit haar linkerhand trok. Hierop zag zij twee mannen op inlineskates wegskaten. Het ging allemaal zo snel dat het slachtoffer verbaasd achter bleef.

Snelheidscontroles
Den Haag - De politie hield zondag 18 maart tussen 18.30 uur en 23.00 uur snelheidscontroles op de Loevesteinlaan en de Melis Stokelaan met de Betje Wolffstraat. In totaal controleerden zij 1971 automobilisten. Hiervan overschreden 176 bestuurders de maximum snelheid. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 106 km/u waar 50 km/u is toegestaan.

Teveel op en teveel open boetes
Rijswijk Surveillerende agenten controleerden maandag 19 maart om
01.50 uur op de Eikenlaan een 34-jarige automobilist uit Den Haag. De man rook naar alcohol en uit de test bleek hij inderdaad te veel gedronken te hebben: 535 ugl. Aangezien dit niet de eerste keer was voor de Hagenaar, vorderden de agenten zijn rijbewijs in. Bij controle van de persoonsgegevens van de man bleek hij ook nog voor 530,- boetes open te hebben staan, die hij niet kon betalen en werd ingesloten..

Tas gestolen: politie zoekt getuigen
Rijswijk - Een 25-jarige vrouw uit Den Haag wachtte 16 maart op bus 18 in een bushokje op de Huis te Landelaan. Ze had haar tas naast zich op een bankje gelegd. Om 21.20 uur kwam er een jongen voor haar staan die haar tas wegpakte en wegrende in de richting van de Generaal Spoorlaan. Ter hoogte van een pinautomaat op de Huis te Landelaan stond een tweede jongen op een scooter te wachten waar de jongen achterop sprong. Ze reden weg in de richting van Den Haag. De jongen die de tas wegnam had een getint uiterlijk, was ongeveer 20 jaar oud,
1 meter 70 lang en droeg een kort zwart leren jack en een donkerblauwe spijkerbroek. Heeft u iets gezien dat te maken kan hebben met deze zaak? Neemt u dan contact op met de politie via 0900-8844. Liever anoniem? Belt u dan met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Zes keer geflitst met crossmotor
Maasdijk Na bestudering van radarfotos kwam de verkeerspolitie van Politie Haaglanden een 21-jarige jongen uit Maasdijk op het spoor die zondag 4 februari rond 01.15 uur zes keer met hoge snelheid langs de flitspaal op de Maasdijk was gereden. Hij werd zes keer geflitst, omdat hij zonder helm op zijn crossmotor snelheden haalde van 107, 94, 93, 79, 102 en 97 km/uur. De maximum snelheid op de Maasdijk is 60 km/uur. De jongen had geen motorrijbewijs en de motor was niet verzekerd. Zaterdag 17 maart werd de verdachte verhoord en kon na het zien van de gemaakte fotos zijn betrokkenheid niet meer ontkennen. De kans is reëel dat de verdachte zijn rijbewijs moet inleveren.

Veertig procent rijdt te hard op de Galgeweg
Naaldwijk - De politie controleerde 18 maart tussen 20.00 uur en 23.00 uur op snelheidsovertredingen op de Galgeweg. 392 auto's passeerden de radar, waarvan 164 te hard. De hoogst gemeten snelheid was 93 km/uur, waar de maximale snelheid 60 km/uur is.

Duur ritje
Delft Een 42-jarige automobilist uit Rotterdam reed maandagochtend 19 maart om 02.20 uur zonder rijbewijs over Rijksweg A13. Politieagenten die de man een bekeuring gaven controleerden de man nog even in het opsporingsregister. Daar bleek dat hij nog een geldboete van 12.735,- had open staan. Zoveel geld had de man niet waarna hij werd ingesloten.

Man beledigt politie
Delft Drie Delftenaren (18, 20 en 23) werden zondag 18 maart om 17.30 uur bekeurd nadat zij alcohol nuttigen in de stationshal van het NS station Delft. Een 23-jarige Delftenaar ging daarbij te ver in zijn reactie richting de agenten. Hij schold de agenten voor van alles en nog wat uit en werd aangehouden voor belediging.

Alcoholcontrole in Pijnacker
Pijnacker Tijdens een alcoholcontrole op de Sportlaan werden zondagmiddag 18 maart tussen 16.00 en 17.00 uur twaalf automobilisten op alcohol gecontroleerd. Twee automobilisten uit Pijnacker van respectievelijk 50 en 53 jaar werden aangehouden. Zij bliezen 320 en 265 ugl. Zij kregen een proces-verbaal en een rijverbod.

Kan niet missen
Zoetermeer Een 24-jarige automobilist uit Den Hoorn werd maandagochtend 19 maart om 00.45 uur gesnapt op het rijden zonder rijbewijs. Dat was op zich niet zo heel erg moeilijk. De man kwam op de linkerrijstrook van de A 12 zonder benzine te staan. Politieagenten die de man opmerkten haalden hem van de weg en gaven hem een proces-verbaal.