Gemeente Geldermalsen

Oranje Nassauschool wint prijs met Ook koningskinderen spelen

19 maart 2007 - Ruim 1700 leerlingen van basisscholen helpen de gemeente Geldermalsen deze week een handje bij de landelijke opschoonactie. Samen de gemeente opschonen is natuurlijk een geweldig initiatief, maar dat je van opgeruimd afval ook nog kunst kunt maken, daar zullen maar weinigen aan denken. Toch kan het. Het bewijs kunt u vinden in de hal van het gemeentehuis waar nog tot en met de eerste week van april een expositie is van kunstobjecten die door kinderen van afval zijn gemaakt.

Alle inzendingen voor deze expositie zijn beoordeeld op originaliteit. De origineelste inzending is afkomstig van leerlingen van de Oranje Nassauschool te Geldermalsen. Zij hebben hun kunstwerk de naam Ook koningskinderen spelen meegegeven. Het kunstwerk van De Malsenburg uit Buurmalsen heeft een eervolle vermelding gekregen.

De prijsuitreiking vindt plaats op woensdag 21 maart a.s., om 11.00 uur, in de raadzaal van het gemeentehuis te Geldermalsen. De prijzen worden uitgereikt voor burgemeester Van Schaijck.