Persberichten Eemland zuid, 10.00 uur

Utrecht, 19-03-2007

Ruit kapot

AMERSFOORT- Op zondagochtend werd een man aangehouden omdat hij een ruit vernield had. Omstreeks 05.20 uur sloeg een 52-jarige man uit Leusden een ruit van een bus aan het Stationsplein kapot. De man was boos op de chauffeur omdat hij hem bijna had aangereden volgens hem. De man werd aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Slachtoffer overleden

HOOGLAND- Op dinsdagochtend 13 maart raakte een automobilist ernstig gewond bij een aanrijding en overleed enkele dagen later. Omstreeks 10.45 uur reed een 78-jarige man uit Hoogland over de Bunschoterstraat. De man maakte tijdens het rijden zijn voorruit schoon, kwam vervolgens in de berm terecht en sloeg over de kop. De man werd met ernstige verwondingen naar het ziekenhuis gebracht en overleed op zondag 18 maart.

Aangehouden na ernstig mishandeling

AMERSFOORT- Op zondagochtend werd een man aangehouden na een vechtpartij. Omstreeks 05.45 uur kreeg de politie de melding dat er zou worden gevochten op de Haversteeg door ongeveer 30 personen. Agenten kwamen ter plaatse en zagen dat een 26-jarige man uit Amersfoort met kracht tegen een 22-jarige man uit Amersfoort aan schopte. De man wilde niet stoppen en peperspray werd gebruikt om hem te laten ophouden. De andere vechtende mannen werden door gebruik van de wapenstok verdreven. De geweldpleger werd aangehouden en het gewonde slachtoffer deed aangifte.

Inbraak in politiekantoor

LEUSDEN In de nacht van vrijdag op zaterdag heeft een inbraak plaatsgevonden in het politiekantoor aan de Larikslaan in Leusden. Omstreeks 00.15 uur hebben onbekenden zich met geweld toegang verschaft tot het bureau. Er zijn verschillende goederen weggenomen, waaronder een dienstwapen dat niet volgens de richtlijnen was opgeborgen. De politie heeft hier een intern onderzoek naar ingesteld.

Ook wordt de inbraak onderzocht. De politie vraagt getuigen zich te melden bij de politie van het district Eemland zuid, via 0900-8844 of anoniem via M: 0800-7000.