Politie Groningen

Maandag 19 maart 2007

Provincie Groningen, 19-03-2007

Groningen: voetbalsupporter regelt verkeer

De politie heeft zondagmiddag op de Hereweg in Groningen een 18-jarige man uit Hengelo aangehouden. De man had zich vervelend gedragen in de supportersbus van FC Twente en moest op eigen gelegenheid terug naar huis. Hij is door de politie bij het treinstation afgezet. In plaats van de trein te nemen, stond hij even later midden op de Hereweg autos aan te houden. Hierop is de man aangehouden voor openbare dronkenschap. Na verhoor is hij met een bekeuring van 50 euro naar huis gestuurd.

Groningen: bierdieven op heterdaad betrapt

De politie kon zondagmiddag in de Kleine Kromme Elleboog op basis van een getuigenverklaring twee mannen aanhouden. Een 45-jarige man uit Oosterwolde en een 23-jarige man zonder vaste woonplaats waren betrapt bij het stelen van bierfusten uit een horecagelegenheid. Het inbrekersgereedschap dat het tweetal bij zich had, is in beslag genomen. Het duo is ingesloten voor nader onderzoek.

Groningen: geluidsapparatuur in beslag genomen

De politie heeft zondagnacht aan de Ypenmolendrift in Groningen geluidsapparatuur in beslag genomen. Een 39-jarige Stadjer had die avond en nacht meerdere malen de volumeknop te ver open staan. Bij de politie kwamen diverse klachten binnen. In eerste instantie kreeg de man een proces-verbaal en de waarschuwing dat herhaling tot inbeslagname zou leiden. Later die nacht ging de man opnieuw in de fout. Toen is de geluidsapparatuur en een computer met daarop muziekbestanden in beslag genomen.

Groningen: snorfietser gewond

Een 75-jarige bromfietser uit Groningen is zondagmiddag op de kruising Siriusstraat-Capellastraat gewond geraakt. De man had geen voorrang verleend aan een van rechts komende automobilist. De 56-jarige automobilist uit Rolde kon de snorfietser niet meer ontwijken. De snorfietser is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis.

Groningen: aanhouding voor vernieling

Een 38-jarige Stadjer is zondagavond aangehouden voor vernieling. De man had de ruiten van de woning van zijn ex-partner aan de Cortinghlaan ingeslagen. Toen de gealarmeerde politie kwam, bleek dat de man zichzelf al had gemeld aan het politiebureau. De man is ingesloten.

Westerbroek: chauffeur rijbewijs kwijt

Agenten zagen zondag tegen het middaguur op de autosnelweg A7 bij Westerbroek een auto met relatief lage snelheid rijden. Bij controle bleek de bestuurder, een 48-jarige inwoner van de gemeente Loppersum, behoorlijk onder invloed. Een ademanalyse wees een promillage van 2.1 aan. Van de man, een beroepschauffeur, werd het rijbewijs ingevorderd.

Marum/Grootegast: met smoes woningen binnen

De politie is op zoek naar twee mannen en een vrouw die zondagmiddag op een aantal plekken in het Westerkwartier met een smoes woningen binnendrongen. In Marum kreeg een oudere bewoner tegen vijf uur iemand aan de voordeur die hem wat wilde vragen over voetballende jeugd. Eenmaal binnen, doken onverwacht nog een man en een vrouw op. Het drietal ging er halsoverkop vandoor toen de deurbel ging. Het is nog niet bekend of er iets uit de woning is verdwenen. In Grootegast koos hetzelfde trio het hazenpad toen een omwonende met een balk op hen afkwam. Op dat moment waren de twee mannen een woning van een oudere vrouw aan de Havingas Reed binnengedrongen. Ook hier is nog onbekend of zij iets hebben meegenomen. Het drietal, allen rond de 20 jaar, vertrok in een oude vermoedelijk beige-kleurige auto. De twee mannen waren licht getint van wie een met een opvallende haardos. Ze zijn vermoedelijk via de autosnelweg A7 gevlucht.

Spijk: automobilist van de wereld

De politie werd zondagnacht gebeld dat aan de Oude Dijk in Spijk een man nagenoeg levenloos achter het stuur van een geparkeerde auto zat waarvan de motor draaide. Uiteindelijk bleek de man, een 44-jarige inwoner van Apeldoorn, wel degelijk nog in leven maar zwaar onder invloed. Bij een ademanalyse kwam een promillage van bijna 2.2 tevoorschijn. De man verklaarde dat hij onderweg was geweest van Appingedam naar Spijk maar zich nog maar een deel van de rit te kunnen herinneren. Hij kon zijn rijbewijs inleveren.

Sappemeer: vader doet aan eigenrichting

Een 48-jarige inwoner van Sappemeer werd zondagmiddag aangehouden nadat hij een dorpsbewoner tegen het hoofd had geslagen. Het slachtoffer, ook 48 jaar, had kort ervoor twee knapen in de kraag gepakt die een hekje hadden vernield. De man had daarop de politie gebeld en hield de jongens zo lang bij zich. Toen de agenten aankwamen, dook ook de vader van een van de knapen op. Hij deelde onmiddellijk een directe rechtse uit op het gezicht van de man. Volgens de Sappemeerster, die ter plekke werd aangehouden, had zijn plaatsgenoot zijn zoon mishandeld. Het slachtoffer moest door een dokter worden behandeld.