Bibi de Vries vertrekt als voorzitter kappersorganisatie

19.03.2007 / 10:35 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Anko

Anko

In een bijzondere bestuursvergadering heeft Bibi de Vries vanochtend, maandag 19 maart 2007, aangekondigd dat zij met onmiddellijke ingang haar functie als voorzitter van de Koninklijke Algemene Kappersorganisatie (ANKO) neerlegt. Vice-voorzitter Chris Boerland neemt als waarnemend voorzitter haar taken over totdat de Algemene Ledenvergadering op 21 mei a.s. zal beslissen over de definitieve opvolging.

Bibi de Vries geeft aan dat haar nieuwe functie als directeur bij Achmea Corporate Relations alle aandacht en tijd vraagt en qua tijdsbesteding niet te combineren is met het intensieve voorzitterschap van een brancheorganisatie. De Vries: 'Ik kan de ANKO niet meer de tijd geven die de ANKO verdient. En dat kan natuurlijk niet, zeker gelet op de vele belangrijke ontwikkelingen en aandachtspunten die in de kappersbranche aan de orde zijn.'

Het bestuur betreurt het vertrek maar heeft begrip voor de beslissing van Bibi de Vries en zal onder leiding van waarnemend voorzitter Chris Boerland onverkort vasthouden aan het ingezette beleid en op dezelfde koers verdergaan.

De Vries is sinds 1 juli 2002 voorzitter van de ANKO en werd op 1 juli 2006 voor een periode van vier en een half jaar herbenoemd. Tijdens haar bestuursperiode zijn belangrijke resultaten bereikt zoals het behouden van het lage BTW-tarief voor de Nederlandse kappers, het realiseren van een aanzienlijke reductie op diverse heffingen, de herbezinning op de CAO en het ontwikkelen van een nieuwe en toekomstgerichte strategie voor de bestuur- en kantoororganisatie van de ANKO.