Canara Robeco Asset Management start in India

19.03.2007 / 10:44 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Robeco nederland bv

Robeco nederland bv

De Indiase Canara Bank en Robeco maakten vanmorgen vroeg in New Delhi bekend dat zij een joint venture beginnen onder de naam Canara Robeco Asset Managment. Hierbij zal de bestaande vermogensbeheertak van Canara Bank, Canbank Mutual Fund, tot marktleider worden uitgebouwd. Een en ander is onder voorbehoud van goedkeuring van de toezichthouders.

Canara Bank, een van de grootste banken in India, heeft veel pensioenfondsen in de publieke sector als klant en heeft 30 miljoen particuliere klanten in een distributienetwerk van meer dan 2500 kantoren. Robeco beschikt over brede expertise op het gebied van vermogensbeheer, zowel in Europa als in de Verenigde Staten. De gezamenlijke onderneming is op basis van gelijkwaardigheid, waarbij Canara Bank 51% van de aandelen houdt. Canara Robeco streeft naar een beheerd vermogen dat voor de helft afkomstig is van particuliere beleggers en voor de andere helft van institutionele partijen. Het is de bedoeling dat vijftig procent van het beheerd vermogen in aandelen zal zijn belegd en de rest in andere beleggingscategorieën.

Sri M.B.N. Rao, directievoorzitter van Canara Bank: 'Robeco en Canara vullen elkaar goed aan. De sterke positie van Canara Bank in de Indiase financiële industrie zorgt meteen voor volume, terwijl Robeco, met zijn rijke ervaring en brede expertise op het gebied van vermogensbeheer, zich zal richten op verbetering van de marges op dat volume door strategische en operationele verbeteringen.'

Canara Robeco Asset Management biedt beleggers door heel India in eerste aanleg de keuze uit een aantal basisfondsen in alle belangrijke beleggingscategorieën. In de volgende fase zullen meer specialistische fondsen worden geïntroduceerd, gevolgd door gestructureerde en alternatieve producten. Zodra de pensioenmarkt zich verder ontwikkelt, zullen ook enhanced indexfondsen worden geïntroduceerd. Canara Robeco wordt een speler met een compleet assortiment, niet alleen met traditionele producten, maar ook met innovatieve producten voor een breder publiek die oorspronkelijk voor nichemarkten waren ontwikkeld.

George Möller, directievoorzitter van Robeco Groep N.V.: 'Robeco ziet een groot groeipotentieel voor de Indiase markt. Nu de internationale aandacht volop op India is gericht wordt het steeds aantrekkelijker voor wereldspelers om succesvol synergieën met sterke Indiase partners te bewerkstelligen. Robeco betreedt de Indiase beleggingsfondsenmarkt via deze veelbelovende joint venture.'

Rabo India Finance Limited, een 100% dochter van Rabobank International in India, was de exclusieve adviseur van Robeco in deze transactie.

Over Robeco
Robeco biedt producten en diensten aan op het gebied van discretionair vermogensbeheer en heeft een compleet aanbod van beleggingsfondsen voor een groot aantal institutionele en particuliere cliënten wereldwijd. Het productaanbod van Robeco omvat vastrentende en aandelenbeleggingen, evenals gemengde portefeuilles, geldmarktfondsen en alternatieve beleggingen.

De fondsen voor de particuliere markt worden zowel direct door Robeco als door andere financiële instellingen verspreid. Een aantal beleggingsfondsen, inclusief het vlaggenschip Robeco N.V., is genoteerd aan grote Europese aandelenbeurzen zoals die van Amsterdam, Parijs, Frankfurt en Londen.

Robeco bedient zijn klanten niet alleen vanuit het hoofdkantoor in Rotterdam, maar heeft in Europa ook kantoren in België, Duitsland, Frankrijk, Spanje en Zwitserland. In de Verenigde Staten heeft Robeco kantoren in New York, Boston, Greenbrae, Los Angeles, Honolulu en Toledo (Harbor Capital Advisors). Daarnaast is er een kantoor in Bahrein en in Japan.

Robeco is het volledig zelfstandig opererende centrum voor vermogensbeheer binnen de Rabobank Groep. De combinatie van de hoogste kredietwaardigheidsbeoordeling volgens de belangrijkste internationale rating agencies en de hoogste 'Sustainability Cluster Score' binnen de bancaire sector geeft aan dat de Rabobank haar beleggers, leden, klanten en werknemers sinds lange tijd grote toegevoegde waarde levert.

Ronald Florisson, Corporate Communications Robeco
Kantoor: 010 - 224 28 10
Mobiel: 0653 - 831 586
E-mail: ronald.florisson@robeco.nl