Politie Gelderland-Midden

West-Veluwe Vallei

---

Jongeren spelen met brisantgranaat

Publicatiedatum: 19-3-2007 11:00:47

EDERVEEN Het explosievenopruimingscommando (EOC) van de Koninklijke Landmacht heeft afgelopen weekend in een maïsveld in Ederveen een brisantgranaat tot ontploffing gebracht. Het explosief, afkomstig uit de Tweede Wereldoorlog, was kort daarvoor door enkele kinderen gevonden. De kinderen, in de leeftijd van tien tot twaalf jaar, hadden er mee gespeeld en slechts aangezien voor een stuk ijzer.

De kinderen hadden het explosief zaterdagmiddag aangetroffen bij het spelen in een maïsveld aan de Schras en zouden ermee naar elkaar gegooid hebben. Op een gegeven moment had een van hen toch argwaan gekregen en de politie gebeld. Die oordeelde dat het vermoedelijk om een explosief ging. Daarop werd het EOC gewaarschuwd. Volgens de explosievenexperts ging het om een brisantgranaat uit de Tweede Wereldoorlog. Aangezien er met de granaat gegooid was bleek het te gevaarlijk om het explosief te vervoeren. Daarom werd de granaat ter plekke tot ontploffing gebracht. Bij het voorval was niemand gewond geraakt.
(07-041647)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Renkumer opgepakt na vernieling en bedreiging

Publicatiedatum: 19-3-2007 10:58:35

RENKUM - De politie van Renkum heeft in de nacht van zondag op maandag een 47-jarige inwoner opgepakt wegens vernieling en bedreiging. De man zou rond twee uur bij een gezin aan de Europalaan een ruit in hebben gegooid. Ook zou hij de bewoners hebben bedreigd met geweld. Gewaarschuwde agenten troffen de man even later niet meer aan. Na een zoektocht werd de man elders in het dorp aangehouden. Volgens de politie had het voorval te maken met problemen in de relationele sfeer. Door de bewoners is aangifte gedaan. De Renkumer is ingesloten. (07-042281)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Verkeerscontroles Wageningen en Bennekom

Publicatiedatum: 19-3-2007 10:57:58

WAGENINGEN/BENNEKOM - Door het verkeershandhavingsteam van de politie zijn zondag verkeerscontroles gehouden in Wageningen en Bennekom. In Wageningen werd gecontroleerd op de Grintweg en de Churchillweg nabij de Geertjesweg. Op de Grintweg werd tussen kwart voor drie en half vijf gecontroleerd op snelheid. Van de 95 passanten reden er 8 te hard. Hoogst gemeten snelheid was 81 km/u waar maximaal 50 is toegestaan. Twee automobilisten kregen een bon omdat ze zonder gordel reden.
Op de Churchillweg werd tussen half vijf en half zes een alcoholcontrole gehouden. Ruim 200 bestuurders moesten een blaastest ondergaan maar geen van hen bleek teveel gedronken te hebben. In Bennekom werd tussen kwart over zes en half een alcoholcontrole gehouden op de Edeseweg. Van de 178 bestuurders die een blaastest moesten afleggen waren er twee die met teveel drank op achter het stuur zaten. Hoogst gemeten alcoholpromillage was 1,31 (ongeveer tweeënhalf keer de norm). De controles waren vooraf aangekondigd op www.verkeershandhaving.nl.
(07-042189 / 042192 / 042237)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053