Eerste landelijke vacaturebank voor duurzaam Nederland

19.03.2007 / 11:24 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: De duurzame vacaturebank

De duurzame vacaturebank

Persbericht

19 maart 2007

Eerste landelijke vacaturebank voor duurzaam Nederland

De Duurzame Vacaturebank is 1 maart 2007 gestart en de eerste landelijke vacaturebank voor Duurzaam Nederland. Non-profitorganisaties en bedrijven met een duurzame visie kunnen hier hun vacatures plaatsen. Inmiddels hebben organisaties zoals Het Wereld Natuurfonds, Het Rode Kruis en Oxfam Novib hun vacatures geplaatst en ook bedrijven als Triodos Bank, Weleda en Eosta hebben De Duurzame Vacaturebank ontdekt. De start is veelbelovend.

Ook mensen die op zoek zijn naar een baan met maatschappelijke meerwaarde weten De Duurzame Vacaturebank al te vinden. Sinds 1 maart hebben meer dan 9.000 mensen de website www.deduurzamevacaturebank.nl bezocht. Werken bij organisaties of bedrijven die werk maken van People en Planet staat momenteel volop in de belangstelling. Het concept van de Duurzame Vacaturebank - bewuste werkgevers en werknemers bij elkaar brengen - sluit hier naadloos op aan.

De Duurzame Vacaturebank is een initiatief van Werk voor Werk, een werving- en selectiebureau gericht op de duurzame arbeidsmarkt. Beide organisaties zijn onderdeel van Groen Groei Groep, een aantal bedrijven met een specifieke duurzame visie. Binnenkort zal Groen Groei Groep ook met het Netwerk Duurzaam Ondernemen naar buiten treden.