Politie houdt zwerver met te dure jassen aan

Eindhoven, 19-03-2007

Eindhoven: Politie houdt zwerver met te dure jassen aan

De politie heeft zondag om 13.45 uur op het Stationsplein een 33-jarige man zonder vaste woonplaats aangehouden. De man werd aangehouden nadat hij een fiets vernielde. Toen bleek dat hij twee jassen droeg, beide van een duur merk. Onder de zwarte herenjas droeg hij een roze damesjas. Aanvankelijk vertelde hij dat hij de jassen had gekocht. Maar na enig doorvragen bekende hij de herenjas in een café aan de Dommelstraat te hebben gestolen. De damesjas nam hij weg uit een trein. De politie maakt proces-verbaal op tegen de man.

Eindhoven: Politie neemt rijbewijs dronken man in

De politie heeft maandagochtend rond 02.00 uur het rijbewijs van een 62-jarige Eindhovenaar ingenomen wegens rijden onder invloed. De man trok de aandacht van surveillerende agenten door vanaf de Karel de Grotelaan rechtsaf de Hagenkampweg Noord in te slaan. Dit is op die plaats niet toegestaan. Toen de agenten de man staande hielden, roken ze dat de man alcohol gedronken had. Na ademanalyse werd vastgesteld dat hij een alcoholpromillage van 1,75 had, waar slechts maximaal 0,5 promille is toegestaan. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Bovendien is zijn rijbewijs ingevorderd.

Eindhoven: Politie houdt bumperdieven aan

Op de Professor Dr. Dorgelolaan heeft de politie zondag om 15.40 uur twee Eindhovenaren van 21 en 23 jaar oud aangehouden. De politie kreeg een melding dat twee mannen op een parkeerplaats aan de Professor Dr. Dorgelolaan een bumper van een geparkeerde auto wegnamen. Ze reden daarna weg in een auto. Politiemensen lieten de auto stoppen en op de achterbank lag een bumper. Van de auto waarvan de bumper was gestolen was een ruit ingeslagen en de motorkap geopend. Zo kon de bumper vanuit de motorruimte gedemonteerd worden. De twee verdachten bekenden de diefstal. In hun auto lag een autoradio die mogelijk van diefstal afkomstig was. Tegen de verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt. Zij konden na verhoor naar huis.

Eindhoven: Politie houdt man aan na mishandeling

Zondag om 19.35 uur heeft de politie op Neckerspoel een 24-jarige man uit Geldrop aangehouden. De man is taxichauffeur. Hij kreeg ruzie met een collega-taxichauffeur, een 34-jarige man uit Geldrop. De ruzie ging over de standplaats. De verdachte reed met zijn auto op de ander in, reed tegen zijn been, zodat de 34-jarige man op de motorkap viel en daarna op de grond. Hij had last van zijn been en enkele schaafwonden. De 24-jarige verdachte is de cel ingegaan.

Eindhoven: Politie pakt man na mishandeling

De politie heeft zondag om 19.15 uur op de Hastelweg een 53-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man had even daarvoor in een woning in Woensel-Zuid zijn 30-jarige dochter en haar 38-jarige vriend mishandeld. Vader is het niet eens met de relatie van zijn dochter en hij was naar haar woning gereden. Hij was de woning binnengegaan en de vriend enkele vuistslagen in het gezicht gegeven. Ook zijn dochter sloeg hij enkele keren. Vader is na zijn aanhouding ingesloten.

Eindhoven: Politie houdt man aan na huiselijk geweld

Op de Voltastraat heeft de politie zondag om 18.45 uur een 41-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man had in zijn woning een ruit vernield. Hij liep met ontbloot bovenlijf door de straat en was door het dolle heen. De man is voor verder onderzoek ingesloten.

Gemert: Politie treedt op tegen huiselijk geweld

Zondag om 14.25 uur heeft de politie in een woning in Gemert een 43-jarige man uit die plaats aangehouden. Hij zou die dag zijn 40-jarige vriendin, met wie hij samenwoont, mishandeld hebben. Hij had haar geslagen en haar voet enkele keren hebben omgedraaid. Zij had daardoor pijn aan haar enkel. De man is ingesloten.

Helmond: Politie houdt verdachte van mishandeling aan

De politie heeft zondag om 20.35 uur een 50-jarige Helmonder in zijn woning in Helmond-Oost aangehouden. De man wordt ervan verdacht dat hij eerder die avond in een woning in Helmond-West een 41-jarige Helmonder en een 44-jarige Eindhovenaar heeft mishandeld. De 41-jarige Helmonder is de ex-man van de vriendin van de verdachte. De 44-jarige Eindhovenaar was op bezoek bij de 41-jarige Helmonder. De verdachte kwam daar aan de deur en begon ruzie te maken. Hij sloeg de bewoner en toen diens vriend de zaak wilde sussen werd hij ook geslagen en later toen hij op de grond viel, geschopt. De Eindhovenaar bleek een gebroken elleboog te hebben. Hij had ook enkele verwondingen aan de handen en evenals zijn vriend, enkele blauwe plekken. De verdachte is ingesloten voor verder onderzoek.

Veldhoven: Politie houdt man aan wegens huiselijk geweld

De politie heeft zondag om 21.30 uur een 41-jarige Eindhovenaar aangehouden in de woning van zijn vriendin in Veldhoven. De man had even daarvoor zijn vriendin met een telefoon tegen het hoofd geslagen. Bovendien bedreigde de man haar en haar kinderen met de dood. De Eindhovenaar is ingesloten voor verder onderzoek.

Bergeijk: Politie houdt dronken man aan na veroorzaken ongeval.

De politie heeft zondagavond om 23.30 uur een 57-jarige man uit Bergeijk aangehouden. Hij wordt ervan verdacht eerder die avond tegen een geparkeerde auto te zijn gereden op de Koningin Julianalaan in Bergeijk. De man was na de aanrijding doorgereden. Nadat de politie de man in zijn woning had aangehouden, werd hem een ademtest afgenomen. Daaruit bleek dat de man 2,2 promille alcohol in zijn bloed had. Hierop is zijn rijbewijs ingevorderd en proces-verbaal opgemaakt.