Unicef



Roep om financiële steun voor Madagascar 19 maart 2007, Genève - Het Afrikaanse eiland Madagascar wordt sinds december geplaagd door overstromingen en cyclonen. De VN-organisaties die hulp verlenen aan de bevolking hebben de wereldgemeenschap om financiële steun gevraagd.

De bevolking van Madagascar wordt sinds december getroffen door overstromingen en cyclonen. Foto: WFP/Madagascar/2007 De bevolking van Madagascar wordt sinds december getroffen door overstromingen en cyclonen. Foto: WFP/Madagascar/2007

De organisaties, waaronder Unicef, schatten dat voor de komende zes maanden 9.600.000 dollar (ruim 7 miljoen euro) nodig is. Unicef heeft van dit bedrag 1.845.000 dollar (circa 1.400.000 euro) nodig om de getroffen bevolking te kunnen helpen op het gebied van voeding, water en sanitaire voorzieningen, onderwijs en het beschermen van kinderen.

Nieuwe cycloon
Afgelopen donderdag werd Madagascar opnieuw door een cycloon getroffen en het kan zijn dat het gevraagde bedrag hoger uitvalt, als duidelijk is welke schade deze storm heeft aangericht. Het cyclonenseizoen duurt op het eiland tot half april.

In het zuiden van Madagascar heerst er juist een tekort aan water. Door aanhoudende droogte wordt de gezondheid van vrouwen en kinderen in drie regio's ernstig bedreigd. Unicef en haar partners hebben hun inspanningen om te voorkomen dat kinderen als gevolg van ondervoeding overlijden, de afgelopen twee weken verhoogd.