Ingezonden persbericht


F5 Networks ondersteunt online technische community nog intensiever met DevCentral 4

Website voorzien van uitvoerige discussiefora, specifieke gebruikersgroepen, MVP-programma en web 2.0-technologie

Amersfoort, 19 maart 2007 - F5 Networks, Inc. (Nasdaq: FFIV), wereldwijd marktleider in Application Delivery Networking, introduceert versie 4 van zijn DevCentral-website (http://devcentral.f5.com). De site heeft momenteel wereldwijd ruim 14.000 geregistreerde bezoekers. DevCentral 4 (DC4) omvat innovatieve social networking-functionaliteit. De website biedt F5-klanten nieuwe en uitgebreider mogelijkheden om hun applicaties te verbeteren en meer rendement uit F5-investeringen te halen. DC4 is de enige online technische gemeenschap voor de Application Delivery Networking-markt. De site biedt onder andere wiki's, video's en podcasts, blogs en fora met tips en informatie over netwerken en applicatieontwikkeling.

Het vernieuwde ontwerp van DC4 is gebaseerd op feedback van het groeiende aantal F5-klanten. De website omvat uitgebreide discussiefora, uitvoerige informatie over beveiliging en WAN-optimalisering, en een sectie van F5 Labs waar innovatie en baanbrekende ideeën worden gepresenteerd en gestimuleerd.

"DevCentral onderscheidt zich van vergelijkbare online communities doordat F5 de site gebruikt om de productkwaliteit te verhogen en klanten nog beter van dienst te kunnen zijn. De beste productontwerpers bezoeken regelmatig de discussiefora, zodat ze klanten optimaal kunnen helpen om nog beter gebruik te maken van F5-oplossingen", zegt Jason Rahm, winnaar van de iRules-wedstrijd in 2005. "F5 combineert deze inzet met kennis van een wereldwijde community waarbinnen gebruikers slimme ideeën delen om Application Delivery te verbeteren. Dit maakt DevCentral een zeer waardevolle tool die mij niet alleen persoonlijk, maar die mij ook tijdens mijn werk als netwerkbeheerder van een vooraanstaand transportbedrijf veel voordelen oplevert."

"F5 kan met DC4 continu innovaties stimuleren, hiervan leren en deze vervolgens toepassen in de praktijk. Het bedrijf onderscheidt zich duidelijk van de concurrentie", zegt Abner Gerbanow, Research Director bij IDC. "Met DevCentral biedt F5 klanten en partners een uniek forum. Dit helpt ze nieuwe manieren te vinden om netwerkprestaties te testen, te verfijnen en te creëren. Op deze manier kan F5 nieuwe ideeën over netwerkgebruik delen en applicatieprestaties verbeteren. Volgens IDC vormen de klanten en partners die zich in de frontlinie van de IT-markt bevinden, de drijvende kracht achter productinnovaties."

Nieuw in DC4

* Meer secties en fora over specifieke onderwerpen, zoals WAN-optimalisatie, SOA- en webdiensten, Remote Access en beveiliging.
* Betere tools om communities te bouwen. Voorbeelden hiervan zijn de wereldwijde User Group-secties, Community Feedback-fora en een MVP-programma.
* Voorbeeldapplicaties die gemaakt zijn door het F5 DevCentral Team, andere partners en experts van F5. Deze applicaties laten de uitgebreide mogelijkheden van F5-tools en -technologie zien.
* Verbeteringen voor partners van F5:
o uitbreiding van secties en kanalen voor ISV-oplossingen. Hiertoe behoren ook een nieuwe Microsoft Solutions- sectie en -discussieforum; o meer syndicaatvorming van de DevCentral-media en -content via RSS. Dit zorgt ervoor dat populaire RSS-readers informatie van de site beter oppakken.

"Met DevCentral bewijst F5 dat een samenwerkende online community voor alle deelnemers voordelen oplevert. Dit geldt voor klanten, partners en F5 zelf", zegt Fred Noordam, Country Manager Nederland bij F5. "De best practices van sociale netwerken en web 2.0 zijn niet enkel foefjes waarvan de laatste generatie internetters profiteert. De innovatie die voortkomt uit de online community van DevCentral, is een toegevoegde waarde voor alle klanten en partners van F5."

Over F5 Networks
F5 Networks is wereldwijd toonaangevend in Application Delivery Networking. Het bedrijf levert oplossingen die de veiligheid, snelheid en beschikbaarheid van applicaties verbeteren. Zo halen bedrijven het maximale uit gedane investeringen. Door intelligentie en beheerbaarheid toe te voegen aan het netwerk, optimaliseert F5 applicaties, waardoor deze sneller werken en minder capaciteit nodig hebben. De uitgebreide F5-architectuur integreert applicatieoptimalisatie met applicatie- en netwerkbescherming op een intelligente manier en biedt zo applicatiebetrouwbaarheid op één universeel platform. Meer dan 10.000 organisaties en serviceproviders vertrouwen op F5 voor het draaien van hun applicaties. Het hoofdkwartier van F5 is gevestigd in Seattle, Washington (VS). F5 Networks is in Nederland gevestigd in Amersfoort. Meer informatie: www.f5.com.



Ingezonden persbericht