Rechtbank Middelburg


Jeugdwebsite Rechtspraak

De Rechtspraak heeft sinds kort een website speciaal voor jongeren. Op de kleurrijke website www.rechtvoorjou.nl komen jongeren van 14 tot en met 18 jaar door middel van verhalen, filmpjes, comics en infographics alles te weten over verschillende rechtsgebieden, de democratische rechtsstaat en rechtszaken.

Leerlingen kunnen de website gebruiken om werkstukken over rechtspraak te maken, een bezoek met de klas aan de rechtbank te plannen of verhalen te lezen van jongeren die zelf in aanraking zijn gekomen met de rechterlijke macht. Maar ook jongeren die zelf met rechtspraak te maken krijgen, kunnen er terecht.

Op de site komen praktijkvoorbeelden aan bod als: âIk word ontslagenâ, âMijn ouders gaan scheidenâ of âIk heb gespijbeldâ. Ook wordt door middel van krantenknipsels ingegaan op de actualiteit. Met name onderwerpen waarbij jongeren betrokken zijn, of die hun interesse hebben, krijgen aandacht.

Rechtvoorjou.nl is uitermate geschikt voor docenten ter ondersteuning van hun lessen over dit onderwerp. Zij kunnen de informatie van de website combineren met het overige lesmateriaal, zoals het informatieve stripverhaal TeRecht! Over rechtspraak in Nederland en de docentenhandleiding. De site dient ook als voorbereiding op een bezoek aan de rechtbank.

www.rechtvoorjou.nl maakt deel uit van www.rechtspraak.nl. Deze website van de rechterlijke organisatie is de grootste informatiebron voor burgers, journalisten, juristen en rechtzoekenden over rechtspraak.

Bron: Rechtbank Middelburg Datum actualiteit: 19 maart 2007 Naar boven