Gemeente Leeuwarden

ChristenUnie ChristenUnie

ChristenUnie: zorgen om verrommeling Bilgaard

Bron: ChristenUnie Leeuwarden (19-03-2007) Schriftelijke vragen aan het college van burgemeester en wethouders conform art. 41 eerste lid reglement van orde voor de vergaderingen van de gemeenteraad van Leeuwarden.
Geacht College,

Als ChristenUnie hebben wij onze onderstaande vragen inzake de verrommeling die zichtbaar is in het bestemmingsplan Bilgaard. Die verrommeling wordt zichtbaar indien je op een wandeling gaat langs het Bilgaarderpaad. Wanneer je begint aan de oostkant bij Eeskwerd en loopt in de richting van de Bilgaarderdijk, zie je aan de zuidzijde van het Bilgaarderpad net over de sloot een doorlopende groenstrook, die alleen onderbroken wordt door een bruggetje bij de Kei, bij de Jokse, bij de Hooidollen en bij de Gealanden. Deze groenstrook dient de wandelaars en fietsers op het Bilgaarderpaad, hun gezochte ontspanning en rust te geven en dient ook door de gemeente onderhouden te worden.


1. Is het bekend bij het college dat er op deze doorlopende groenstrook, privé achterommetjes zijn gemaakt, eerder als afbakening van een zogenaamd eigen bezit, dan als rustgevende tuinarchitectuur voor eerder genoemde wandelaars en fietsers, namelijk met een doorlopende haag wordt "mijn en dijn" in beeld gebracht, maar is het wel "mijn" ?
2. Is het bekend bij het college, dat er paden afgesloten zijn, en daardoor een toegang aan de buren en dienstverleners naar de sloot en het doorlopende groen verhinderd wordt?
3. Is het bekend bij het college dat de openheid van het gebied geweld wordt aangedaan door te massieve schuttingbouw?
4. Graag willen wij weten welke maatregelen het college van plan is uit te voeren teneinde de verrommeling van dit gebied verder tegen te gaan?

5. Wordt er voor de eventuele verkoop van snippergroen ook gekeken naar de risico's van verrommeling die het verkopen van dergelijke stukjes grond met zich mee kan brengen?
6. Worden er door het college ook welstandseisen gesteld bij verkoop van snippergroen?

7. Worden bewoners ook bij een besluit tot verkoop van gemeentelijk snippergroen geïnformeerd, zodat bezwaar en beroep mogelijk is?

Wij zien uw reactie op bovenstaande vragen graag tegemoet,

Namens de ChristenUnie fractie,
Addy Stoker.