Persberichten 19/03 ochtend

Regio, 19-03-2007

Lisse Twee aanhoudingen na mishandeling De politie heeft op zondag 18 maart, rond 02.20 uur, twee mannen, een 26 jarige uit Lisse en een 23 jarige uit Haarlem, aangehouden op verdenking van het mishandelen van een 18 jarige Hillegommer en een 20 jarige Hillegommer. De 18 jarige deed aangifte nadat hij op de Grachtweg een trap en vervolgens een kopstoot kreeg. Een vriend die hem te hulp schoot, een 20 jarige Hillegommer, moest het ook ontgelden, hij kreeg een klap tegen zijn mond. Hij heeft ook aangifte gedaan. De aanleiding van de ruzie is nog onbekend. De politie probeert via getuigen te achterhalen wat precies gebeurd is. De twee verdachten zijn in verzekering gesteld.

Leiden Getuigen gezocht van vernielingen De politie heeft op zaterdag 17 maart, rond 02.00 uur, een 21 jarige Warmonder aangehouden op verdenking van het vernielen van een bromfiets op de Papengracht. De Warmonder had een kentekenplaatje van een bromfiets afgetrapt en vervolgens weggenomen. Een getuige belde daarop de politie. De politie heeft de Warmonder aangehouden. Op de Papengracht troffen de agenten echter meerdere vernielde autos aan. Inmiddels zijn er nog eens drie aangiftes van vernieling van een auto opgemaakt. De politie zoekt getuigen die de vernielingen gezien of mogelijk gehoord hebben, zij kunnen bellen naar de politie van Leiden Midden via 0900-8844.

Leiden Verkeersongeval De politie heeft hulp geboden bij een aanrijding op de kruising van de Haagweg met de Rijnzichtbrug. Het ongeluk vond plaats op zondag 18 maart, rond 04.55 uur. Een 21 jarige vrouw uit Leiden reed over de Rijnzichtbrug en stond stil om de Haagweg door links af te slaan op te rijden. Van links kwam een taxi aan, maar zij dacht de taxi wel voor te kunnen zijn. De taxi kon echter niet op tijd tot stilstand komen en botste tegen de auto van de automobiliste aan. De politie onderzoekt of de vrouw een verkeerde inschatting heeft gemaakt of dat de taxichauffeur te hard heeft gereden. Het onderzoek wordt voortgezet.

Waddinxveen Aanhouding na bedreiging met alarmpistool De politie heeft een 15 jarige jongen uit Waddinxveen aangehouden op verdenking van het bedreigen en schieten met een alarmpistool. Een 17 jarige jongen uit Waddinxveen deed aangifte nadat hij op vrijdag 16 maart, omstreeks 18.00 uur, op de Nicolaas Beetslaan met het pistool was bedreigd. De twee kenden elkaar en kwamen elkaar buiten tegen. De verdachte verklaart dat hij het alarmpistool die middag had gevonden en wilde het pistool aan de 17 jarige laten zien. Hij schoot ermee richting een muur en richtte het op de 17 jarige jongen om te laten zien dat het pistool werkte. De 17 jarige voelde zich bedreigd en door een schot verschroeide zijn spijkerbroek. Het alarmpistool is door de politie in beslag genomen. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Bergambacht / Lekkerkerk/Ouderkerk aan den IJssel Snelheidscontrole De politie heeft acht bekeuringen uitgeschreven aan automobilisten die de maximum snelheid overtreden. De politie controleerde vrijdag- en zaterdagavond op de Lekdijk-West in Bergambacht, de Tiendweg West in Lekkerkerk en de Lageweg in Ouderkerk aan den IJssel. De hoogstgemeten snelheid betrof 88 km/u waar 60 km/u was toegestaan. De controles werden met de laser uitgevoerd. De overtreders zijn direct staande gehouden en hebben een bekeuring ontvangen.

Berkenwoude/ Bergambacht Controle op 15-tons wegen De politie heeft donderdag 15 maart gecontroleerd op de Zuidbroekse Opweg in Berkenwoude en de Fransekade in Bergambacht op 15-tons wegen. Tijdens zon controle worden vrachtwagens gecontroleerd op de zwaarte van hun lading. De politie heeft tijdens deze controle samengewerkt met de verkeersdienst.

Op de Zuidbroekseweg bleek een vrachtwagen over beladen te zijn. De vrachtwagen combinatie woog 36.950 kg waar 15.000 kg is toegestaan. Op de Fransekade werd een vrachtwagen van de weg gehaald die na weging 30.650 kg woog waar eveneens 15.000 kg is toegestaan. De vervoerders hebben direct een boete aangezegd gekregen.

Gouda Diefstal uit woning, auto weg Op zondag 18 maart is er ingebroken in een woning aan de Raaphorstpolderweg. Via het open wrikken van een raam zijn dader(s) de woning binnengedrongen. Uit de woning zijn onder andere een digitale fotocamera, een portemonnee en de sleutels van de auto gestolen. Met de autosleutels is de auto die buiten op een parkeerplaats geparkeerd stond weggenomen. De auto, een donkerblauwe Renault Twingo, staat inmiddels als internationaal gestolen gesignaleerd.

Gouda Twee aanhoudingen op heterdaad De politie heeft op zondag 18 maart, rond 03.15 uur, twee jongens uit Gouda aangehouden van 16 en 18 jaar nadat zij door een oplettende getuige gezien waren toen zij over het dak van een bakkerij gevestigd aan de Bosweg liepen.

De politie ging na de melding rond 02.20 uur, direct ter plaatse en zette het pand aan alle zijden af. Via de getuige hoorden de agenten dat de twee verdachten inmiddels in het pand waren. De agenten troffen een deur aan waar braaksporen op zaten, maar de deur was weer aan de binnenzijde afgesloten. De politie probeerde de eigenaar van het pand te pakken te krijgen maar het nummer van de sleutelhouder werd niet opgenomen. Besloten werd om de deur open te breken waarna agenten naar binnen konden.

Vervolgens werd door agenten buiten gezien dat een verdachte het dak opklom. Hij dreigde te springen naar de andere zijde van het pand, maar zag daar vanwege het gevaar vanaf. De ladderwagen van de brandweer werd opgeroepen voor hulpverlening. Ondertussen bleef het pand omringd door agenten omdat een tweede verdachte nog niet gezien was. De verdachte op het dak dreigde naar beneden te springen als de politie niet weg zou gaan en gooide dakpannen naar hen toe. Vanwege het slechte weer was het dak spiegelglad en koos de verdachte rond 03.15 uur eieren voor zijn geld en gaf zich gewonnen.

Vervolgens gingen de agenten op zoek naar de tweede verdachte en troffen hem aan in het pand. Hij kon rond 03.20 uur aangehouden worden. De twee verdachten zijn in verzekering gesteld.

--- einde berichten ---