Gemeente Heerenveen


---


---

Kompanije Jubbega

Project de Kompanije

Het project `De Kompanije' is ontstaan vanuit de vraag: hoe houden we het platteland leefbaar, ook voor ouderen en jonge gezinnen met kinderen? In principe zouden dorpsbewoners immers, als zij dat willen, een leven lang in hetzelfde dorp moeten kunnen blijven wonen. In Jubbega en Hoornsterzwaag hebben verschillende organisaties de handen daarom ineengeslagen om wonen, zorg, welzijn en onderwijs te verbeteren. Het initiatief voor het project kwam bij de bewoners van Jubbega vandaan. Het project De Kompanije is dan ook in nauw overleg met de dorpsbewoners ontwikkeld.
Dit project bestaat enerzijds uit de bouw van een Multifunctionele Accommodatie (MFA) inclusief een speeltuin en diverse typen woningen op verschillende locaties in Jubbega en anderzijds uit een beter op zowel jeugdigen als ouderen afgestemd dienstenpakket. De MFA vormt een belangrijke pijler binnen het project. In de MFA, op de plaats van de Expansiehal, komen veel voorzieningen samen. In de MFA komen straks bijvoorbeeld het zorgkruispunt met zorgwoningen, een tandarts en fysiotherapeut, maar ook een bibliotheek, scholen, kinderopvang en ga zo maar door. De verschillende organisaties zullen straks nog meer met elkaar gaan samenwerken, ten behoeve van de inwoners. Daarvoor zijn allerlei plannen in ontwikkeling. Het beheer van de MFA zal te zijner tijd worden uitgevoerd door het bestuur van de Expansiehal. Eigenlijk is de MFA een bundeling van krachten onder één dak voor alle bewoners.
De Kompanije is kortom een belangrijk project voor alle inwoners van Jubbega en Hoornsterzwaag. Het is een project waarvan de verschillende onderdelen de komende jaren gerealiseerd gaan worden. Een omtinker is reeds een jaar aan de slag en volgens planning zal de MFA in 2009 klaar zijn.

Meer informatie
Heeft u vragen over dit project? Neem dan contact op met projectleider D. Staal. Telefoonnummer: 0513-617504 email: d.staal@heerenveen.nl


---