Rode Kruis Belgie


Gemeenschapsraad van Rode Kruis-Vlaanderen bevestigt standpunt

Gemeenschapsraad van Rode Kruis-Vlaanderen bevestigt standpunt m.b.t. assistente van de Nationale Voorzitter en geeft voorrang aan rechtstreekse contacten met de Nationale Voorzitter.

Gemeenschapsvoorzitter van Rode Kruis-Vlaanderen stelt zijn mandaat ter beschikking.

Gemeenschapsraad stelt ondervoorzitter aan als waarnemend voorzitter.

De Gemeenschapsraad is het belangrijkste beleidsorgaan binnen Rode Kruis-Vlaanderen en is samengesteld uit 40 democratisch verkozen vertegenwoordigers van de 14.000 vrijwilligers en de 270 lokale Rode Kruisafdelingen in Vlaanderen. Onafhankelijkheid en neutraliteit vormen de kern en de kracht van de wereldwijde Rode Kruis en Rode Halve Maanbeweging. Daarom wordt het beleid van de organisatie bepaald door vrijwilligers.

De Gemeenschapsraad van Rode Kruis-Vlaanderen bevestigt zijn standpunt m.b.t. de assistente van de Nationale Voorzitter. De functie, zoals ze werd ingevuld, heeft voor Rode Kruis-Vlaanderen geen toegevoegde waarde. Integendeel, ze bemoeilijkte de rechtstreekse contacten tussen de Nationale Voorzitter en Rode Kruis-Vlaanderen, essentieel voor de goede werking van de organisatie.

Rode Kruis-Vlaanderen geeft absolute prioriteit aan de verdere uitbouw van een moderne en efficiënte organisatie voor hulpverlening.

De gemeenschapsvoorzitter van Rode Kruis-Vlaanderen, dhr. Guido Kestens, stelt zijn mandaat ter beschikking. De Gemeenschapsraad stelt zijn ondervoorzitter, Dr. Leopold Baute, aan als waarnemend voorzitter die samen met ondervoorzitter Mevr. Christâl Joris de organisatie zal leiden.