Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave maandag 19 maart

* WAPENS AANGETROFFEN IN WONING
SPIJKENISSE - In een woning is door de politie een grote hoeveelheid wapens en munitie aangetroffen. De politie heeft twee verdachten aangehouden. Na onderzoek is het arrestatieteam van de politie zaterdagavond rond tien uur een woning aan de Orchideestraat binnen gegaan op zoek naar wapens. In de woning werden ondermeer de volgende goederen aangetroffen: automatisch vuurwapen, jachtgeweer, hoeveelheden munitie, handvuurwapen, kogelwerende vesten en van vuurwerk zelfgemaakte explosieven. Het politiepersoneel hield de twee daar aanwezige bewoners, een 25-jarige man en een 18-jarige vrouw, aan en brachten hen over naar een politiebureau. Ze zijn ingesloten voor nader onderzoek.


* AUTOMOBILIST OVERLEDEN NA EENZIJDIG ONGEVAL

KRIMPEN AAN DEN IJSSEL- Op de CG Roosweg ontstond in de nacht van zaterdag op zondag, rond vier uur, een eenzijdig ongeval, waarbij de bestuurder ernstig gewond raakte. De 34-jarige inwoner van Lekkerkerk kwam vanuit de richting Capelle aan den IJssel over de Algerabrug en is door nog onbekende oorzaak mogelijk de macht over het stuur verloren, waarna de auto meters verder op zijn kop terecht kwam. De bestuurder is hierdoor uit de auto geslingerd. Hij werd door politiemensen zwaar gewond in de bosschages aangetroffen. Het slachtoffer is door ambulancepersoneel overgebracht naar het Erasmus MC, waar hij rond het middaguur aan zijn verwondingen overleed. De Technische Ongevallen Dienst stelt een onderzoek in naar de exacte toedracht van het ongeval.


* JONGETJE GEWOND NA ONGEVAL
HOEK VAN HOLLAND - Een 6-jarig jongetje raakte zondagmiddag om half vier zwaar gewond bij een ongeval in een manege aan de Dirk van de Burgweg. Het jongetje was aan het spelen met enkele kinderen bij de elektrisch aangedreven tredmolen voor paarden. Door nog onbekende oorzaak kwam hij met zijn kleding vast te zitten en raakte bekneld. Bezoekers van de manege hebben direct actie ondernomen en de molen tegen gehouden, zodat die niet meer kon draaien. Vervolgens werd de jas rond de nek van het kind kapotgesneden en is hij uit zijn benarde positie bevrijd. Medewerkers van de brandweer begonnen direct met het reanimeren van het slachtoffertje. Ambulancepersoneel bracht het kind met een spoedtransport over naar het Juliana Kinderziekenhuis in Den Haag, waarvandaan het later met eveneens een spoedtransport is overgebracht naar het Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam. De politie en de Voedsel en Warenautoriteit stellen een onderzoek in hoe dit ongeval kon gebeuren.

Uitgave zondag 18 maart

* VIJF AANHOUDINGEN NA VECHTPARTIJ
ROTTERDAM-CENTRUM - De politie heeft vijf mannen aangehouden na een vechtpartij in een café. Zaterdagavond rond zeven uur kreeg de politie melding van een vechtpartij in een café aan de Karel Doormanstraat. Tijdens de fouillering werd bij één van de verdachten een mes en een kleine hoeveelheid verdovende middelen in beslag genomen. Drie verdachten komen uit 's-Hertogenbosch en hebben de leeftijd van 32, 36 en 38 jaar. De andere twee verdachten zijn: een 24-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats en een 29-jarige Rotterdammer. Ze zijn overgebracht naar een politiebureau waar ze werden ingesloten voor nader onderzoek.

Uitgave zaterdag 17 maart

* VERDACHTEN AANGEHOUDEN VOOR MOORD TRAVIATAWEG

HOOGVLIET - De politie heeft twee mannen aangehouden die worden verdacht van de moord op de Traviataweg waarbij een man om het leven kwam. Zondagavond 11 maart rond zes uur vond op de Traviataweg een schietpartij plaats. Daardoor overleed een 22-jarige Rotterdammer. Naar aanleiding daarvan werd een grootschalig rechercheonderzoek gestart. Dit heeft geleid tot de aanhouding van twee personen. De nacht direct na de moord, hielden agenten de eerste verdachte aan; een 20-jarige man uit Rotterdam. Deze verdachte is al voorgeleid bij de Rechter-commissaris. De tweede verdachte is in de nacht van vrijdag op zaterdag aangehouden. Dit gaat om een 22-jarige Rotterdammer.


* BOETE VOOR DOORRIJDEN BIJ VOP
ROTTERDAM-WEST - De politie heeft een chauffeur bekeurd die doorreed bij een Voetgangers Oversteek Plaats (VOP). Vrijdagochtend rond acht uur zagen agenten op de Pelgrimsstraat een vrachtwagenchauffeur die geen voorrang verleende aan voetgangers die bij een VOP wilden oversteken. Doorrijden in dergelijke situaties leidt tot gevaar. De 53-jarige Britse chauffeur is daarom overgebracht naar een politiebureau waar hij direct de boete van 130 euro moest betalen.


* VERKEERSCONTROLE
ROTTERDAM-WEST - De politie heeft vrijdagavond rond half negen op de Schiedamseweg een verkeerscontrole uitgevoerd. Daarbij werden 20 automobilisten bekeurd voor diverse overtredingen. Tijdens de controle stuitten agenten op een 33-jarige Rotterdamse vrouw die nog een boete open had staan van ruim 14.000 euro. De verdachte werd direct aangehouden en overgebracht naar een politiebureau waar ze werd ingesloten voor nader onderzoek.


* BESTUURDER TEGEN PAAL
OOSTVOORNE - De politie onderzoekt een eenzijdig ongeluk. Vrijdagmiddag rond half vijf kreeg de politie melding van een eenzijdig ongeluk. Een autobestuurder is op de Kleiweg vermoedelijk onwel geworden en daarbij tegen een lichtmast gebotst. Het slachtoffer is daarbij door de brandweer uit zijn benaderde positie geknipt. De 38-jarige man uit Leiden is overgebracht naar het Ruwaard van Putten ziekenhuis. De Technische Ongevallen Dienst van de politie onderzoekt de toedracht.


* DEMONSTRATIE NATIONALE ALLIANTIE RUSTIG VERLOPEN

ROTTERDAM-CENTRUM - De demonstratie van de Nationale Alliantie in het Centrum van Rotterdam is rustig verlopen. De politie heeft in een ander deel van het centrum 10 mensen aangehouden die betrokken waren bij een vechtpartij. Zaterdagmiddag van half twaalf tot ongeveer half twee hielden zo'n 30 mensen van de Nationale Alliantie een demonstratie in de omgeving van de Schiedamse Dijk. De demonstranten bleven op deze locatie naast het Maritiem Museum. Dit volgens afspraken met de organisatie. De demonstratie is rustig verlopen. In een ander deel van het centrum ontstond rond 12 uur 's middags een vechtpartij in de omgeving van de Van Oldenbarneveltstraat. Deze was vermoedelijk ontstaan naar aanleiding van de demonstratie die op het zelfde tijdstip aan de Schiedamse Dijk plaats vond. De oorzaak hiervan is echter nog in onderzoek. Agenten hielden bij deze ongeregeldheid 10 vechtersbazen aan. Ze werden overgebracht naar een politiebureau voor nader onderzoek naar de toedracht.