Ingezonden persbericht


Case Study

19 maart 2007

Stonesoft garandeert veilig websiteverkeer voor Antargaz

Antargaz kiest voor StoneGate om de veiligheid van zijn services te garanderen en om VPN te bieden aan zijn leveranciers

Met meer dan 60 jaar ervaring in service voor de propaan- en butaanmarkten, is Antargaz leider op de Franse markt en pionier in vloeibaar petroleum gas (LPG). Het controleert alle facetten van het LPG-traject, van levering en conditionering tot distributie. Antargaz richt zich zowel tot particulieren als professionals en heeft een sterke positie in de industrie- en landbouwsector inclusief de LPG/C markten voor personenwagens en autobussen. Het bedrijf heeft op dit moment ruim 1.200 werknemers in dienst.

Sinds 2004 is Antargaz onderdeel van UGI. De activiteiten van dit Amerikaanse bedrijf, opgericht in 1882, richten zich op propaan, aardgas, elektriciteit en diensten verbonden met energie. Deze samenwerking stelt Antargaz in staat zijn aanwezigheid op de mondiale energiemarkt te versterken.

Als belangrijkste onafhankelijke Franse LPG-distributeur heeft Antargaz bijna 60 vestigingen in Frankrijk. Zij werken met in totaal 80 servers en 1.000 werkstations, waarvan 250 'road-warrior'-extensies die verbonden zijn via privé-internetverbindingen. Door deze uitgebreide decentralisatie is het informaticasysteem, en daarmee de veiligheid van Antargaz, kwetsbaar.

Efficiënte en versterkte beveiliging
Antargaz was zich bewust van deze kwetsbaarheid en ondernam gerichte stappen om het informaticasysteem zo effectief mogelijk te beschermen, onder andere door het internet af te schermen van de rest van het netwerk om zo aanvallen en datacorruptie tegen te gaan. Antargaz koos ervoor om in samenwerking met Stonesoft een firewall op te zetten. Ontdekt via een Stonesoft-dealer, was niet alleen de scherpe prijs doorslaggevend, maar ook de functionele kwaliteiten van de StoneGate oplossing, in het bijzonder de load balancing en service continuïteit.

StoneGate, het toonaangevende Stonesoft product, bevat een unieke realtime firewall met sterke prestaties. Deze toepassing is EAL4+ gecertificeerd. StoneGate gebruikt de exclusieve realtime firewall technologie en omvat clustering, multi-link, multi-homing en server load distributie.

Het operationeel maken werd uitgevoerd in samenwerking met Stonesoft en Stonesoft's partner voor het gedeelte instelling en update. De eerste installatie was bestemd voor de vestiging in het Franse Saint Etienne. Twee firewalls, geconfigureerd voor load balancing , met specifieke regels voor de creatie van een DMZ infrastructuur, werden geïmplementeerd. De operatie werd in minder dan twee dagen afgerond, waarin tevens een medewerker van Antargaz speciaal werd opgeleid voor de overdracht van kennis.

Antargaz maakt sinds vier jaar gebruik van Stonesoft-producten naar volle tevredenheid. Daarom hebben zij besloten om deze ook in andere bedrijfssites te installeren, waaronder in het tweede back-up complex te Courbevoie, Frankrijk

VPN: veilige toegang voor diensten leveranciers
Antargaz maakt ook gebruik van de VPN-functies van StoneGate, met name in de vestiging in Courbevoie. Deze functies maken het mogelijk om een veilige netwerktoegang te bieden aan diensten leveranciers en gebruikers door middel van een inlognaam en een wachtwoord.

Antargaz is uiterst tevreden met de producten van Stonesoft, welke geheel voldoen aan de beveiligings- en netwerkvereisten. Laurent Godineau, Security and Network Director van Antargaz stelt: "De mogelijkheden en beheersbaarheid van het platform waren een bonus. De betrouwbaarheid en kwaliteit van StoneGate en de competitieve prijzen, waren van groot belang bij de keuze voor de Stonesoft-oplossingen". Uit tests, uitgevoerd door Antargaz, met aanvallen en inbraakpogingen op het netwerk, bleek nogmaals de betrouwbaarheid en weerstand van StoneGate. Met deze applicatie kan het netwerk van Antargaz altijd toegankelijk blijven, zelfs bij de zwaarste aanvallen.

Over Stonesoft
Stonesoft Corporation is een innovatieve leverancier van oplossingen voor geïntegreerde netwerkbeveiliging en Business Continuity. Het aanbod van Stonesoft beantwoordt perfect aan de eisen van grote en middelgrote ondernemingen die een netwerkbeveiliging van hoge kwaliteit verwachten, een hoge beschikbaarheid van de communicatie vereisen, met een lage TCO, een optimale prijs-kwaliteitverhouding en de beste 'Return On Investment' (ROI). De oplossing StoneGate(TM) Security Platform bestaat uit een firewall, een VPN en een IPS beschikbaar als centraal beheerde appliance of als open-server software voor multi-site bedrijven. Stonesoft Corporation, opgericht in 1990, is een internationale groep, beursgenoteerd in Finland (HEX: SFT1V), met haar wereldwijde hoofdzetel in Helsinki (Finland), haar Amerikaanse zetel in Atlanta (Georgia, VS) en haar Aziatische zetel in Singapore. De kantoren van Stonesoft Frankrijk zijn gevestigd in Parijs en het R&D-centrum bevindt zich in Sophia Antipolis bij Nice.

Meer informatie over Stonesoft Corporation, de producten en diensten is te vinden op de website www.stonesoft.com of via de persdienst.

Perscontact
Jan Robijns
Open2Europe - Press Relations
+33 1 55 02 14 69
j.robijns@open2europe.com