Nederlandse Tafeltennisbond


2e A-ranglijsttoernooi met opmerkelijke resultaten.

19-03-2007

Het tweede A-jeugdranglijsttoernooi van dit seizoen heeft een aantal verwachte winnaars opgeleverd. Het door TTC Nederweert'72 uitstekend georganiseerde toernooi kende echter in één klasse, de jongens kadetten, een zeer ongewone uitslag.

Het is niet meer helemaal na te gaan, maar wat op 18 maart in Nederweert bij de jongens kadetten gebeurde is waarschijnlijk een unicum bij een A-jeugdtoernooi. In de kwartfinale verloren de nummers
1 t/m 4 van de plaatsingslijst allemaal tegelijk. In iets meer dan 10 minuten tijd ging ranglijstaanvoerder Pepijn Leppers onderuit tegen Patrick Oeij, verloor nummer 2 Harmen v.d.Berg van Sjoerd v.d.Steen, nummer 3 Ewout Oostwouder van Rens Pleijster en nummer 4 Koen Hageraats van Teun Bosveld. De verschillen in deze groep zijn niet zo groot dat een verlieswedstrijd van iemand uit de top-4 een sensatie is, maar verlies van alle vier tegelijk is wel zeer opmerkelijk. Het spelsysteem van de A-ranglijsttoernooien biedt wel een mogelijkheid om de schade te beperken. Koen slaagde daar het beste in, hij eindigde door viermaal winst in de herkansingsronde als derde. Zijn laatste slachtoffer was Harmen, die daardoor nog op plaats 4 uitkwam. Pepijn moest genoegen nemen met de 7e plaats, Ewout zakte zelfs terug naar plaats 11. De finale was echter voor hen onbereikbaar geworden. Dat werd uiteindelijk een geheel Gronings duel tussen Teun en Sjoerd, waarin Teun geleidelijk aan de overhand kreeg en met 3-1 zijn eerste overwinning in een A-toernooi boekte.

In de juniorenklassen lieten de nummers 1 zich niet verrassen. Martijn de Vries verloor wel af een toe een game, maar de winst kwam nooit in gevaar. Martijns jongere broer Boris haalde evenals in november de finale via winst op Wesley Wegman en teamgenoot Nathan v.d.Lee. In de finale liet de oudste De Vries er echter geen twijfel over bestaan wie de beste is: in minder dan geen tijd stond er een duidelijke 3-0 winst op het scorebord.

Nicky Zetsen bevestigde andermaal dat ze steeds verder uitloopt op haar leeftijdsgenoten. Hoewel ze in de finale na 11-8 en 11-5 nog één game moest afstaan aan haar eeuwige rivale Simone de Klerk was er van spanning weinig sprake. De vierde game was weer een eenvoudige 11-4 winst. Maaike v.d.Pavoordt had weer eens een goede dag: door winst op Charell Schoonbrood, Tali Cohen en Monique Posthuma kwam ze op de 3e plaats uit.

Wat gold voor Nicky geldt, geldt ook voor Britt Eerland. De 13-jarige eredivisiespeelster steekt inmiddels, hoewel ze nog pupil is, ver uit boven alle kadetten. Zelfs Suzanne Dieker kwam er dit keer niet aan te pas, de finale was een royale 3-0 zege voor Britt. Verrassend was het optreden van Dianne Overbeeke, die na verwacht verlies tegen Britt bijna geruisloos via Marlotte Staps, Renske Lubbers en Kimberley Smeenk naar de 3e plaats sloop.

Rino Alberts won net als in november de jongens pupillen. Dat ging niet vanzelf, in de finale werd hij aanvankelijk door Bas Hensbergen overklast. Bas nam een 2-0 voorsprong en kreeg in de vierde game nog drie matchpoints, maar vergat het af te maken, waarna Rino de vijfde game en de wedstrijd alsnog met 11-9 naar zich toe trok.

Pupil Alice Barendregt bevestigde haar progressie van het afgelopen half jaar. Afgelopen jaar kwam ze elk toernooi weer een paar plaatsen hoger, om nu voor het eerst helemaal bovenaan uit te komen. Selma Bibuljica, nog winnares in november stribbelde wel flink tegen. Beide dames beschikken over een grote dosis wilskracht, maar de betere techniek van Alice gaf de doorslag.

De winst bij de jongens welpen ging naar Wilfred Schipper, die eerst Jordi van de der Schoot versloeg en in de finale Cody Asbroek aftroefde. De lange noppen van Nikki Eerland zijn nog steeds een te groot probleem voor alle meisjes welpen. Marieke v.d.Kamp kwam in de finale nog redelijk mee maar kon geen game winnen. Vienna Pasmans, nog maar pas A, kwam bij haar debuut direct op de derde plaats uit.

De uitslagen van het toernooi kunt u vinden onder het hoofdmenu bij Toernooien -> Uitslagen.