Politie Twente

Persberichten Politie Twente 19 maart 2007

Aanhoudingen na vernieling en bedreigingen

Almelo

De politie kreeg op zondag 18 maart omstreeks 16.50 uur een melding dat er op de N36 in Almelo vernielingen zouden zijn gepleegd aan een auto door inzittenden van een busje. Vanuit het busje was er met bierflessen naar de auto van een 29-jarige man uit Vriezenveen gegooid, en ook waren er bedreigingen naar hem geuit. Op aanwijzingen van de 29-jarige die nog achter het busje reed, kon de politie het busje achterhalen. Op de parkeerplaats Hazepad op de N36 liet de politie het busje stoppen. De vijf inzittenden van het busje, allen uit Alkmaar en in de leeftijd tussen de 20 en 23 jaar, werden aangehouden voor openlijke geweldpleging en vernieling. Na verhoor konden vier personen het bureau weer verlaten. Een 22-jarige, waarvan bleek dat hij met een flesje had gegooid, werd in verzekering gesteld voor verder onderzoek. (07-035550)

Met drank op de snorfiets

Almelo

Op zondag 18 maart hield de politie omstreeks 21.00 uur op de Schuttenstraat in Almelo een 26-jarige man uit Almelo aan omdat hij met drank op achter het stuur van zijn snorfiets wilde kruipen. Even daarvoor hadden agenten de 26-jarige al bekeurd omdat hij op straat stond te urineren. Toen roken de agenten al een sterke dranklucht bij de man. Toen hij op zijn snorfiets weg wilde rijden werd hij door de agenten aangehouden en naar het bureau gebracht waar hij 1,78 promille blies op de ademanalyse. Het rijbewijs van de Almeloer werd ingenomen en tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt waarna hij het bureau weer kon verlaten. (07-035597)

Auto in sloot

Beckum

Op zondag 18 maart ging de politie omstreeks 22.30 uur naar de Deldenerdijk in Beckum omdat daar een auto in een sloot lag. Toen de politie ter plaatse kwam zagen zij dat de auto met de achterwielen in de sloot stond en van de bestuurder van de auto ontbrak ieder spoor. Na onderzoek bleek dat de 27-jarige bestuurster uit Beckum het voertuig zo achter had gelaten en naar huis was gelopen. De agenten roken dat de vrouw onder invloed van drank was en hielden haar aan. Op het bureau blies de vrouw 1,61 promille op de ademanalyse. Het rijbewijs van de 27-jarige werd ingenomen en tegen haar werd proces-verbaal opgemaakt waarna ze het bureau weer kon verlaten. (07-035612)

Man met drank op achter het stuur

Enschede

Op de Zuid Esmarkerrondweg in Enschede gaven surveillerende agenten op maandag 19 maart omstreeks 01.00 uur een bestuurder van een auto een stopteken omdat hij slingerend op de weg reed. De 43-jarige automobilist uit Haren (D) werd aangehouden omdat de agenten vermoedens hadden dat de man alcohol genuttigd had. Op het bureau blies de 43-jarige 1,39 promille op de ademanalyse. Het rijbewijs van de 43-jarige werd hierop ingevorderd. Omdat ook de overige twee inzittenden hadden gedronken moesten zij de rit verder per taxi voortzetten. De 43-jarige kon na verhoor het bureau weer verlaten. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (07-035623)

Nancy Hanterink: 053-4555588


---- --