ABP


Oude Lindestraat 70, 6411 EJ Heerlen

www.abp.nl

Datum: 16 maart 2007

Bestuur ABP uit voornemen organisatie aan te passen

Het Bestuur van Pensioenfonds ABP heeft het voornemen het huidige zelfadministrerende karakter (ŽzafŽ) van het fonds (fondsbestuur en uitvoeringsorganisatie in één hand) te vervangen door een andere organisatievorm. Het Bestuur gaat bekijken welke structuur het beste past bij de strategie van het fonds en een optimale bediening van de deelnemers mogelijk maakt. Dit vanuit het doel ABP als collectief fonds sterk en toekomstbestendig te houden en de dienstverlening en voorlichting richting deelnemers verder te kunnen verbeteren. Na afweging van alternatieve organisatievormen en overleg met werkgevers- en deelnemersraad en ondernemingsraad, verwacht het Bestuur medio dit jaar een definitief besluit te kunnen nemen over de toekomstige structuur van ABP.

De stap die het Bestuur van ABP zet heeft twee concrete aanleidingen. In eerste instantie is in ons land discussie ontstaan over de vraag of de huidige verplichtstelling ­ verplichte pensioenopbouw bij werkgever en fondsen per bedrijfstak georganiseerd - op termijn in Europees verband kan worden gehandhaafd. Het vorige kabinet heeft hiertoe advies aangevraagd bij een commissie van deskundigen die hierover dit voorjaar zullen rapporteren. Het Bestuur van ABP hecht veel waarde aan het Nederlandse collectieve en solidaire systeem omdat dit het beste pensioen voor een aantrekkelijke prijs oplevert en de samenleving ook vergrijzingbestendig maakt. Daarom wil het actief kijken naar de organisatievorm die de continuïteit van dit pensioenstelsel ook voor de komende jaren het beste kan waarborgen.

Daarnaast speelt momenteel de discussie over de vraag of pensioenfondsen actief voorlichting mogen geven over levensloop en aanvullende financiële regelingen die relatie hebben tot de inkomenspositie. Deelnemers aan het fonds willen graag een integraal overzicht hebben van datgene wat zij ten aanzien van deze voorzieningen kunnen verwachten en hebben dat ook nodig om een afgewogen oordeel te kunnen maken over hun inkomenspositie.
De Stichting Pensioenfonds ABP is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel Zuid-Limburg onder nummer 41074000

Dat is op dit moment vanwege de Wet Verplichte Deelneming in een Bedrijfstak- pensioenfonds niet mogelijk. Het Bestuur wil aan deze wens van deelnemers graag tegemoet komen. De herbezinning op de huidige organisatievorm van ABP moet mede in dit kader worden gezien. Een uitkomst hiervan plaatst het Bestuur dan ook mede in het licht van de wettelijke mogelijkheden die een beoogde aanpassing met zich mee zal brengen.

è Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Hans ten Brinke, telefoon: 045 5798100

www.abp.nl

pagina 2 van 2


---- --