Ingezonden persbericht


Eerste finalisten YPF Nationaal Pianoconcours 2007 bekend

Drie pianotalenten uit categorie A door naar finale

Amsterdam, 19 maart 2007 - Op zondag 18 maart streden acht jonge pianisten uit categorie A (13 t/m 15 jaar) in het Amsterdamse Muziekgebouw aan 't IJ voor een plekje in de finale van het Nationaal Pianoconcours 2007 van de Young Pianist Foundation. Yuri Bakker, Tim Deelen en Noa Kleisen, allen 15 jaar oud, zijn de drie gelukkigen die aanstaande zondag 25 maart tijdens de finale strijden om de eerste prijs.

De deelnemers uit de categorieën B, C en D (16 t/m 27 jaar) spelen de aankomende vijf dagen tijdens de voorrondes, kwart- en halve finales om de drie felbegeerde plekken voor de grote finale. Op vrijdag 23 maart wordt om 17u30 bekend gemaakt wie van hen kans maakt uitgeroepen te worden tot beste jonge pianist van Nederland.

Op zondag 25 maart begint om 12u00 de finale van categorie A. Om 14u30 zullen de drie finalisten in de leeftijd van 16 t/m 27 jaar aantreden voor hun finale. In deze grote finale zullen de jonge talenten begeleid worden door het Belgische orkest Prima la Musica onder leiding van Dirk Vermeulen. Om 17u00 vindt de prijsuitreiking plaats. Het hele concours speelt zich af in de Grote Zaal van het Muziekgebouw aan 't IJ.

Voor de finale, aanstaande zondag 25 maart, zijn kaarten verkrijgbaar bij de kassa van het Muziekgebouw aan 't IJ (tel. 020 788 2000). De voorrondes, kwart- en halve finales zijn gratis toegankelijk. Kaarten voor recitals door juryleden Jerome Rose, Jay Gottlieb en Dominique Merlet op 21, 22 en 23 maart, kosten ¤ 5,00. Het programma, het llaatste concoursnieuws en foto's kunt u vinden via onze website www.pianoconcours.nl.


- einde -

Noot voor de pers:
Beeldmateriaal van de drie finalisten uit de categorie A is beschikbaar op www.pridepr.nl.

Het YPF Nationaal Pianoconcours is voor de pers toegankelijk na aanmelding via Pride PR.

Voor verder informatie:
Pride PR
Jessica van Rijswick
Evertsenstraat 177
2315 RZ Leiden
(t) +31 71 568 00 28
(f) +31 71 568 00 26
@ jessica@pridepr.nl

Over de Young Pianist Foundation
De YPF is voortgekomen uit de praktijk van het professioneel onderwijs. De vergelijking met de opleidingen in het buitenland enerzijds en die met de sport anderzijds opent de ogen voor wat er structureel ontbreekt in de opleiding van toptalent piano in Nederland. Wanneer je de grote internationale concoursen als standaard neemt, kan geen enkele Nederlandse pianist daaraan voldoen. De Young Pianist Foundation heeft zich ten doel gesteld om initiatieven te ontwikkelen die Nederland als opleidingsland op dit internationale niveau brengen. Het bestuur van de Young Pianist Foundation bestaat uit Sylvia Tóth, Hans Wijers, Ad 's-Gravesande, Leendert van Driel en Karel Vuursteen. Marcel Baudet is artistiek directeur.