Ingezonden persbericht


Persbericht

USR op CeBit in beurshal 25

USRobotics lanceert draadloze productreeks op CEBIT

Ndx draadloze technologie is 802.11n Draft 1.0 compliant

Hannover - 19 maart 2007 - USRobotics, een onderneming van Platinum Equity, heeft de beschikbaarheid van zijn Ndx Wireless Product Family bekend gemaakt op de CEBIT computerbeurs in Hannover. De productreeks maakt gebruik van USRobotics' Ndx draadloze technologie voor dataoverdracht met een equivalent van 270 Mbps bandbreedte, vijf keer groter bereik dan standaard 801.11g producten.

"Onze Ndx producten bieden consumenten en zakelijke gebruikers de verbeterde prestaties die zij in de volgende generatie draadloze producten zoeken", zegt Steven D. Dalrymple, USRobotics' CEO. "Hiermee komt USRobotics zijn belofte na om producten te leveren die kunnen samenwerken met de producten van andere leveranciers en correct presteren in oudere 802.11b/g netwerkomgevingen."

Volledig compliant met de IEEE 802.11n Draft 1.0 standaard voor draadloze netwerkproducten, de Ndx family is compatibel met eerdere standaarden voor draadloze producten, waaronder de 802.11b en 802.11g standaarden, USRobotics' eigen MAXg draadloze productreeks en andere vooruitstrevende draadloze technologieën.

"Het is erg belangrijk dat USRobotics zijn klanten volledig blijft ondersteunen. De 'goede buur' ondersteuning en de ondersteuning van klanten die op MAXg blijven vertrouwen, is onze stuwende kracht", zegt T Field EMEA Product Marketing Manager. "De meeste kunnen het zich niet permitteren om spullen van slechts een of twee jaar oud weg te doen, maar zij willen wel over de nieuwste en beste technologieën beschikken.. Door een nieuwe productreeks aan te bieden met support voor MAXg, de klant kan over een langere periode naar de nieuwe technologie over stappen en van beide blijven profiteren. Zodoende wordt MAXg ten volle benut en wordt geleidelijk op de nieuwe technologie overgeschakeld."

De Ndx familie bestaat uit vijf producten voor de professionele consument en MKB-ers die veilige flexibele draadloze netwerkproducten wil die hoge prestaties leveren.

Elk van de producten zal in mei in geheel Europa en het Midden-Oosten leverbaar zijn via de detailhandel alsmede on-line. Het betreft:


· USR805464 Wireless Ndx Router


· USR805454 Wireless Ndx Access Point


· USR809113 Wireless Ndx ADSL2+ Gateway


· USR805412 Wireless Ndx PC Card


· USR805419 Wireless Ndx PCI Adapter

De producten beschikken over USRobotics' Ndx technologie, SureStart Installation Wizard, SecureEZSetup(TM) en geavanceerde beveiligingsfeatures. USRobotics' Ndx technologie biedt verbeterd bereik, die vijf keer groter is dan de 802.11g standaard voor draadloze producten en levert de buitengewone prestatie van 270 Mbps. De SureStart Installation Wizard maakt een naadloze installatie mogelijk van de Ndx productfamilie en ondersteunt de beveiligingsconfiguratie van netwerken.

SecureEZSetup maakt de beveiligingsset-up met één druk op de knop mogelijk, waardoor netwerken en data beschermd zijn. De productfamilie biedt beveiligingsfeatures waaronder MAC Address Authentication, Disable SSID Broadcast, een geavanceerde SPI firewall in de Router en ADSL2+ Gateway, plus Wi-Fi Protected Access 2 (WPA2)/802.11i, Wi-Fi Protected Access (WPA), 802.1x Authentication, and 64/128-bit WEP encryptie op alle producten.

Over USRobotics
USRobotics is een bedrijf van Platinum Equity. Het bedrijf is al dertig jaar toonaangevend op het gebied van internet- en netwerktoegang en biedt miljoenen mensen toegang tot het internet met behulp van krachtige, innovatieve producten. Het bedrijf bouwt zijn koploperspositie binnen deze sector snel verder uit door de nieuwste technologieën te vertalen naar betrouwbare, gebruiksvriendelijke en hoogwaardige producten, waaronder snelle breedbandmodems, vaste en draadloze netwerkoplossingen en internetbeveiliging. USRobotics richt zich op de groeiende markten voor thuisgebruik, kantoren aan huis en het MKB. Het bedrijf legt zich erop toe mensen overal ter wereld in verbinding te houden met informatie, entertainment en uiteraard met elkaar. USRobotics is een private onderneming gevestigd in Chicago. Het hoofdkantoor voor het EMEA-gebied is in het Verenigd Koninkrijk. Meer informatie kunt u vinden op www.usr.com/nl.

Cees Steijger
Pleon Jeronimus Wolf voor USRobotics
T: +31 (0)344 677 300
E: cees.steijger@pleon.com