Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Toshiba zet trend met topmodel 2,5-inch 200 GB externe harde schijf

Hoogste oppervlaktedichtheid ter wereld maakt 100 GB per schijf mogelijk

Breda, 19 maart 2007 - Toshiba introduceert een USB 2.0 externe harde schijf met een capaciteit van 200 GB op basis van geavanceerde PMR-technologie (Perpendicular Magnetic Recording). Het bedrijf bouwt daarmee voort op zijn expertise in 2,5-inch HDD-technologie en zijn sterke positie op de consumentenmarkt. De nieuwe 200 GB schijf levert een ongeëvenaarde oppervlaktedichtheid van 277,1 megabit per vierkante millimeter. Door de toegepaste PMR-technologie heeft Toshiba bovendien de gegevenscapaciteit kunnen opvoeren tot maar liefst 1,67 maal die van zijn vorige grootste harde schijf.

De consument heeft de digitale lifestyle omarmd en daarmee is het belang van gebruiksvriendelijke back-upmethoden voor persoonlijke bestanden steeds groter geworden. Toshiba's nieuwste aanvulling op het eigen assortiment draagbare externe harde schijf is een zorgeloze oplossing voor het bewaren van foto-, video-, muziek- en gegevensbestanden in het groeiende digitale (kantoor aan) huis. Door de combinatie van een seriële ATA-interface met 8 MB buffergeheugen levert de drive ook betere prestaties bij gegevensintensieve toepassingen zoals videostreaming en -opname. De onovertroffen capaciteit betekent dat de drive zo'n 800 uur aan MP4-videobestanden kan bevatten.

"De behoefte om back-ups van digitale gegevens te maken en te bewaren neemt bij het merendeel van de consumenten snel toe", aldus Jeffrey Willis, General Manager Toshiba Information Systems Benelux. "In 2006 zijn er volgens brancheanalyses meer terabytes aan harde schijven verkocht voor persoonlijke opslag dan in de zakelijke markt. En de introductie van deze nieuwste 200 GB mobiele harde schijf betekent niet alleen een uitbreiding van ons huidige assortiment maar past ook in onze strategie om klanten altijd de nieuwste beschikbare producten en technologieën aan te bieden."

Vorm met inhoud
Met zijn strakke zwart-zilveren behuizing en zijn blauwe netvoedingsindicator is de Toshiba USB 2.0 mobiele 200 GB externe harde schijf een attractieve aanvulling op elke notebook- of desktopcomputer. Met een lengte van 125 mm, een breedte van 78 mm en een hoogte van minder dan 17 mm bespaart de drive ruimte op het bureaublad. De nieuwe externe hard drive is uitgerust met Toshiba's compleet nieuwe schokdempings- en ventilatiesysteem voor probleemloze mobiele gegevensopslag.

De 200 GB 'dubbellaags' mobiele harde schijf is Toshiba's eerste mobiele PMR-drive waarin gebruik is gemaakt van TMR-opnamekoppen voor Tunnel Magneto-resistive Recording. Met de perpendiculaire registratietechnologie kan een opslagdichtheid worden gerealiseerd die tot tien maal groter is dan die van conventionele longitudinale registratietechnieken - op dezelfde media. Net als bij longitudinale registratie het geval is, maken perpendiculaire schijven gebruik van magnetisch geladen deeltjes om gegevens op te slaan. Het verschil is dat de deeltjes loodrecht ten opzichte van het schijfoppervlak worden gerangschikt in plaats van parallel eraan.

De Toshiba USB 2.0 mobiele 200 GB externe harde schijf is verkrijgbaar vanaf mei 2007.

Productspecificaties
Capaciteit:

200 GB
Afmetingen:

125 x 78 x 17 mm
Gewicht:

105 gram
Interface:
USB 2.0 (compatibel met USB 1.1)
Compatibiliteit:
Microsoft Windows 2000/XP/Vista
Systeemvereisten:
beschikbare USB 2.0-poort cd-romstation (voor software) USB 1.1 vereist 2 USB-poorten
Aantal schijven:

2
Aantal koppen:

4
Oppervlaktedichtheid:

277,1 Mbit/mm2
Gemiddelde zoektijd:

12 msec
Overdrachtsnelheid:
Serial ATA II 1.2: 150 MB/s
Rotatiesnelheid:

4200 rpm
Buffergeheugen:

8 MB
Interface:
ATA-7
Energieverbruik:
0,00335 W/GB
Schokweerstand:
operationeel: 3185 m/s2 (325 G, 2 msec)
niet operationeel: 8330 m/s2 (850 G, 1 msec)

Over Toshiba
Toshiba Information Systems Benelux is een dochteronderneming van de Computer Systems Division van Toshiba Europe GmbH, leverancier van portable computers. Voor meer informatie zie www.computers.toshiba.nl.

Het moederbedrijf, Toshiba Corporation, nummer 8 op de wereldranglijst van computer en elektronica bedrijven, is toonaangevend fabrikant van informatie- en communicatiesystemen, elektronische componenten, consumentenproducten, medische apparatuur en power systems. Integratie van de betreffende divisies verzekert het bedrijf van een positie als innovator op het gebied van geavanceerde componenten, producten en systemen. Toshiba heeft wereldwijd meer dan 161.000 medewerkers en de jaaromzet bedraagt ruim 54 miljard US$ (2005).