VTOC 'Fokker' en Lufthansa werven en scholen voor luchtmacht

Het Vaktechnisch Opleidingscentrum "Fokker" (VTOC), het Duitse Lufthansa Technical Training en de Koninklijke Luchtmacht sluiten dinsdag 20 maart een meerjarige overeenkomst voor het werven en opleiden van vliegtuigtechnisch personeel. Voor de luchtmacht gaat het om 150 leerlingen voor de komende jaren. De overeenkomst wordt namens Defensie getekend door de plaatsvervangend Commandant Luchtstrijdkrachten, generaal-majoor Erik Oliemans.

Na de tweejarige opleiding met baangarantie die in september begint komen de leerlingen in dienst bij Defensie en worden ze tewerkgesteld bij een onderdeel van de Koninklijke Luchtmacht. De door de Europese luchtvaartautoriteit gecertificeerde opleiding en luchtmachtervaring maken de deelnemers uitermate geschikt voor een baan in de civiele luchtvaartbranche na hun periode bij de luchtmacht. Al tijdens de opleiding krijgen de deelnemers een salaris.

De Koninklijke Luchtmacht heeft een voortdurende behoefte aan technisch personeel voor haar vliegtuigen en helikopters. Beide contractpartijen zijn EASA-gecertificeerde opleidingsinstanties voor specifieke technische opleidingen voor de luchtvaart. VTOC "Fokker" leidt al sinds 1999 leerlingen op die vervolgens ook werk vinden bij de luchtmacht.

Noot voor redacties (

RVD Mediafeed