Ingezonden persbericht


Persbericht

USR op Cebit in beurshal 25

USRobotics komt met nieuwe storage-oplossing voor MKB

Hannover, 19 maart 2007 - USRobotics, een leider in Internettoegang en networking die bekend staat om zijn kwaliteit, innovatie en prestaties, heeft een nieuw apparaat voor externe opslag aangekondigd als uitbreiding van zijn reeks oplossingen voor netwerkopslag. Het USR8700 Serial ATA 4-Drive Network Attached Storage apparaat brengt geavanceerde, kosten-effectieve en veilige opslagmogelijkheden aan kleine ondernemingen, afdelingen en thuiswerkers..

"Onze netwerk storage box is ontwikkeld om problemen met dataopslag op te lossen van kleine ondernemingen en thuisgebruikers door externe opslag aan te bieden voor documenten, data en multimedia content alsmede redundante databeveiliging.", zegt Frank Sugino, senior product manager bij USRobotics. "De USR8700 is veilig en makkelijk te installeren en te gebruiken, het omvat belangrijke functies voor thuisgebruikers en MKB-ers die ondersteuning zoeken voor back-up/restore, RAID data redundancy en Active Directory ondersteuning."

"Een beweegreden voor dit product was de uitdaging om de kostbare tijd terug te dringen die nodig is om een PC weer operationeel te krijgen na een crash van de harde schijf", zegt Tony Field, EMEA product marketing manager. "Niets is zo frustrerend als wanneer een PC faalt ten gevolge van een slechte harde schijf en een back up die niet actueel is. Automatische backups en restore tijden is nu een zaak van minuten, in plaats van dagen en uren."

De USR8700 beschikt over vier lades waarin de gebruiker tot twee terabytes aan opslag kwijt kan. Het wordt geleverd met krachtige RAID hardware en software, de industriestandaard voor veilige en meervoudige opslag, die gebruik maakt van eenvoudig te begrijpen en te gebruiken wizards. Het apparaat ondersteunt lineaire opslag met meerdere drives met "dynamic logical drive sizing" voor primaire back-up. RAID 0, 1, 5, 10 en JBOD configuraties worden ondersteund.

"Door geavanceerde opslag zonder geïntegreerde drives aan te bieden, zijn onze wederverkopers in staat om de USR8700 aan de specifieke eisen van de klant aan te passen. Bovendien kunnen zij zodoende aanvullende diensten aan hun klanten aanbieden zoals onderhoudscontracten en aanpassing van toekomstige opslagbehoefte", zegt Tony Field.

Naast de RAID hardware en software beschikt de USR8700 over geavanceerde back-up mogelijkheden. Deze zijn onder meer DiskSafe Express software met Back-up en Bare Metal Recovery (BBMR) ingeval van een complete PC-crash en een gebruikers licentiesleutel. Additionele licentiesleutels zijn on-line beschikbaar. Veilige opslag wordt verkregen via veiligheidsinstellingen op gebruiker- en groepsniveau, zoals 'geen toegang' settings, read-only of read/write opties. Beveiliging van folders completeert de eenvoudige security setup.

Met geïntegreerde gigabit networking en print server functionaliteit levert de USR8700 excellente prestaties, toegevoegde waarde, functionaliteit en vooral ook rust bij het eenvoudig uitbreiden van de externe opslag.

Additionele kenmerken van de USR8700 omvatten onder meer:
* Twee USB 2.0 poorten voor externe harde schijven of printers;
* Intel® IOP321 I/O processor gebaseerd op Intel XScale® technologie;
* Remote boot operation, gebruikers kunnen dus volledig werken met de computer vanaf de backup image op de USR8700.

The USR8700 Serial ATA 4-Drive Network Attached Storage zal binnenkort beschikbaar zijn.

Over USRobotics
USRobotics is een bedrijf van Platinum Equity. Het bedrijf is al dertig jaar toonaangevend op het gebied van internet- en netwerktoegang en biedt miljoenen mensen toegang tot het internet met behulp van krachtige, innovatieve producten. Het bedrijf bouwt zijn koploperspositie binnen deze sector snel verder uit door de nieuwste technologieën te vertalen naar betrouwbare, gebruiksvriendelijke en hoogwaardige producten, waaronder snelle breedbandmodems, vaste en draadloze netwerkoplossingen en internetbeveiliging. USRobotics richt zich op de groeiende markten voor thuisgebruik, kantoren aan huis en het MKB. Het bedrijf legt zich erop toe mensen overal ter wereld in verbinding te houden met informatie, entertainment en uiteraard met elkaar. USRobotics is een private onderneming gevestigd in Chicago. Het hoofdkantoor voor het EMEA-gebied is in het Verenigd Koninkrijk. Meer informatie kunt u vinden op www.usr.com/nl

Cees Steijger.
Pleon Jeronimus Wolf voor USRobotics
cees.steijger@pleon.com