Politie Limburg-Zuid

Datum ( maandag 19 maart 2007

Maastricht; drugs in auto verstopt

De politie heeft zondagmiddag op de Scharnerweg in Maastricht twee 21-jarige mannen uit Dugny en Sommedieue (Fr) aangehouden omdat zij harddrugs bij zich hadden.

Agenten zagen dat het tweetal kennelijk iets wegstopte onder de motorkap van de auto die zij bij zich hadden. Bij een onderzoek aan de auto bleek, dat er in het motorcompartiment 51 gram heroïne en 1 gram cocaïne waren verstopt.

Beide mannen werden voor nader onderzoek ingesloten.

Hoensbroek; actie preventief fouilleren

De politie heeft zaterdag bij preventieffouilleringsactie op de Kouvenderstraat in Hoensbroek 20 wapens in beslag genomen.

In totaal werden 64 voertuigen en 132 personen gecontroleerd op de aanwezigheid van wapens. De in beslag genomen wapens bestonden onder andere uit diverse messen, een ploertendoder, een boksbeugel een honkbalknuppel, twee busjes pepperspray, een namaakvuurwapen en enkele stukken gereedschap, die als wapen konden worden gebruikt.

Aan boetes werd 975 Euro geïnd.

Vaals; politie doet inval in drugspand

Bij een inval in een drugspand aan de Lindenstraat in Vaals heeft het Joint Hitteam zondag een aanzienlijke hoeveelheid harddrugs aangetroffen.

Voorafgaande aan de inval in het pand aan de Lindenstraat hield politie zaterdagmiddag op de Beemderlaan in Vaals een 32-jarige man en een 23-jarige vrouw uit Vaals (D) aan, die 15 gram drugs hadden gekocht, afkomstig uit het bewuste pand. Zij hadden de drugs op straat gekocht van een 29-jarige vrouw, die in het pand aan de Lindenstraat bleek te verblijven.

In de woning aan de Lindenstraat werden bij een zoeking 175 gram heroïne en cocaïne, twee honderd Euro en een weegschaaltje aangetroffen.

De man en de vrouw uit Aken werden na verhoor in vrijheid gesteld, de vrouw die in het pand verbleef, werd ingesloten.

Maastricht; vechtjassen aangehouden

De politie heeft zondagavond drie mannen van 30, 31 en 52 jaar uit Maastricht en Sittard aangehouden omdat zij verdacht worden betrokken te zijn geweest bij een vechtpartij op de Kleine Looierstraat in Maastricht.

Enkele politiepatrouilles werden omstreeks 20.00 uur naar de Kleine Looierstraat gedirigeerd omdat er een massale vechtpartij dreigde. Op zeker moment ontstond er onder de steeds groter wordende groep mensen een vechtpartij. Het gelukte de toegesnelde politiemensen de vechtenden te scheiden en enkele van de vechtersbazen aan te houden. Daarna keerde de rust enigszins weer. Wat de aanleiding tot de vechtpartij was, is onduidelijk.

Internet www.politie.nl
E-mail communicatie@limburg-zuid.politie.nl
Telefoon 043 400 6616

---- --