Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Venlo, 19 maart 2007

Venloop wint eretitel 'Venlonaer van ut Jaor 2006'

Venlo - Het bestuur van de Stichting Venlonaar van het Jaar heeft besloten de titel voor 2006 toe te kennen aan de Stichting Venloop. Uit ruim70 inzendingen werd de Venloop unaniem en met volledige ondersteuning van het Comité van Advies gekozen tot 'Venlonaer van 't Jaor 2006'.

Grote promotionele waarde voor Venlo
"Stichting Venloop is erin geslaagd een geweldig sportevenement in Venlo neer te zetten. Door in te spelen op de hedendaagse positieve en gezonde leefgewoonten en de toenemende belangstelling voor de loopsport heeft men een grote groep mensen bereikt die aan de eerste editie hebben deelgenomen. Met een professionele aanpak en een behoorlijke dosis enthousiasme hebben bestuur en vele vrijwilligers een uitstekend georganiseerd evenement op touw gezet. Deelnemers alsook toeschouwers hebben dat in vele positieve reacties laten blijken", aldus Wiel Aerts voorzitter van Stichting Venlonaar van het Jaar. Na één Venloop is de wedstrijd al bekend tot buiten de landsgrenzen en heeft daarmee een zeer grote promotionele waarde voor Venlo als sportstad en centrum van sfeer en gezelligheid. Daarmee is het evenement het meest vernieuwende en uitdagende van het afgelopen jaar en bovendien een activiteit die in meerdere stadsdelen plaatsvindt. De passie voor de loopsport en de belangeloze inzet van velen maken een dergelijk evenement in Venlo mogelijk en geeft de Venloop de potentie om uit te groeien tot een landelijk bekende sporthappening.

De huldiging van de Stichting Venloop en de uitreiking van de penning door burgemeester Hubert Bruls vindt plaats op donderdag 10 mei in de parterre van het stadhuis te Venlo.


---



Ingezonden persbericht