SP Tilburg


Aanpak parkeerproblemen St. Anna steeds urgenter

19-03-2007 * Na een stijging van het aantal autoinbraken in St. Anna kregen de buurtbewoners van de gemeente de tip om 'hun auto veiliger te parkeren'. "Een lachtertje", volgens SP raadslid Marjolein Buijssen. "Er is gewoon geen plek en de gemeente doet er ook maar weinig aan om dat te verbeteren". Zij stelt hierover vandaag schriftelijke vragen aan het college.

"Al in 2005 zei de wethouder toe om de optie voor buurt-parkeergarages serieus te bekijken. We hebben er niets meer van gehoord", aldus Buijssen. De SP dringt al jaren aan op dergelijke voorzieningen in buurten met een groot parkeerprobleem. Zonder een oplossing te bieden voor de toenemende parkeerdruk is het volgens haar dan ook een lachertje om buurtbewoners de tip te geven hun auto 'veiliger te parkeren'.

Ook de doorstroming van het verkeer begint inmiddels ernstig hinder te ondervinden van de parkeerdruk: "Wekelijks raken straten letterlijk verstopt door verkeerd geparkeerde auto´s, wat de bereikbaarheid van de wijk in gevaar brengt. Het eerste incident waarbij zowel ambulance als brandweer niet hun bestemming konden bereiken heeft al plaatsgevonden", aldus Buijssen, die het college vraagt de urgentie van de problematiek te onderkennen.

Buurtbewoners zijn bezorgd dat de aanleg van de Cityring de parkeerdruk in hun wijk nog verder zal doen toenemen. "Garages worden moeilijker bereikbaar en dan is gratis parkeren in St. Anna voor veel automobilisten een goed alternatief. Maar voor de buurtbewoners betekent dit een nóg groter verkeersinfarct in hun toch al krappe wijk".

Buijssen wil van het college weten wat zij tot nog toe heeft gedaan om te bezien hoe haalbaar buurtparkeergarages zijn en welke andere maatregelen de gemeente in petto heeft om de parkeerdruk in St. Anna te verlichten.

Meer informatie: Marjolein Buijssen, 06-48836279

www.tilburg.sp.nl