Gemeente Tilburg

19-3-2007
Loket Z Noord al in september open
Wethouder Gon Mevis: "Veel wijkbewoners hebben hier om gevraagd"

Tilburg Noord krijgt per 1 september 2007 een Loket Z. Dat komt in de stadswinkel Noord aan de Brucknerlaan 20a. Het wordt in Tilburg de zevende vestiging van Loket Z. Alle Tilburgers kunnen bij deze loketten terecht met vragen over wonen, zorg, welzijn en inkomensondersteuning.

Wethouder Gon Mevis (Dienstverlening): "Veel mensen uit Tilburg Noord hebben gevraagd om een loket in de wijk. En ook de wijkraad Noord heeft zich hier hard voor gemaakt. Vooral ouderen, allochtonen en mensen met weinig inkomen willen hun problemen graag persoonlijk bespreken aan de balie. Straks kunnen we hen in de eigen wijk van dienst zijn." De vestiging van een extra Loket Z in Noord kost 80.000,- per jaar.

Druk bezocht
De zes huidige vestigingen van Loket Z zijn op 2 januari geopend en worden druk bezocht. De loketten adviseren op een breed terrein. Vaak komen mensen binnen omdat ze zorg nodig hebben of een rolstoel en dan blijkt gedurende het gesprek dat ze bijvoorbeeld ook voor bijzondere bijstand of kwijtschelding van gemeentelijke belastingen in aanmerking komen. Voorheen moesten de mensen uit Noord voor vragen naar het Loket Z in wijkcentrum de Poorten. Als gevolg daarvan was het op deze locatie erg druk. Voor mensen die minder mobiel zijn is het ook erg lastig om ver te reizen voor advies en hulp. Deze problemen lossen we met het nieuwe loket Z op, aldus wethouder Els Aarts (Zorg).

Algemene informatie
Loket Z is op werkdagen telefonisch bereikbaar van 09.00 tot 17.00 uur op telefoonnummer 0900 123 13 13. De zes huidige vestigingen zijn te vinden in wijkcentrum 't Sant in Tilburg West, wijkcentrum de Poorten in Oud-Noord, wijkcentrum 't Middelpunt in Oud-Zuid, wijkcentrum Spijkerbeemden in Zuid, Slimstraat 40 in Udenhout en Abdijlaan 21 in Berkel-Enschot. Men kan van tevoren een afspraak maken of gewoon binnenlopen tijdens de openingstijden, die per vestiging verschillend zijn. Mensen die moeilijk naar Loket Z kunnen komen, kunnen een huisbezoek aanvragen via het genoemde telefoonnummer. De antwoorden op de meest gestelde vragen en de openingstijden staan ook op de website www.loketz.nl.