Generali

Generali breidt Ondernemersprogramma uit

Ondernemers kunnen nu binnen het Generali Ondernemersprogramma een hypotheek tot 125% van de executiewaarde afsluiten. Deze uitbreiding komt bovenop de op elkaar afgestemde inkomens- en pensioenverzekeringen, die deel uitmaken van dit programma. Naast de reeds bestaande mogelijkheid van verhoging van verzekerde bedragen zonder medische waarborgen, biedt het programma nu nog meer voordelen voor de zelfstandige.

Compleet programma voor ondernemers
Het Ondernemersprogramma is een flexibel verzekeringsprogramma dat gemakkelijk meegroeit met zowel zakelijke als persoonlijke veranderingen in de situatie van de ondernemer. Deze kan aan het programma deelnemen als hij minimaal een
arbeidsongeschiktheidsverzekering en een overlijdensrisicoverzekering afsluit. Aanvullend kunnen binnen het Ondernemersprogramma worden opgenomen: Generali ArbeidsOngeschiktheidsVerzekering (AOV), Generali AOV Extra, Generali Ondernemers Overlijdensrisicoverzekering, Generali LevensloopLijn, Generali DGA Pensioen en/of Generali OndernemersLijfrente en nu dus de uitgebreide Generali ZelfstandigenHypotheek.

Hypotheek speciaal voor ondernemers
Bij veel geldverstrekkers komen zelfstandigen niet of slechts tegen zware voorwaarden in aanmerking voor een hypotheek voor een eigen woning. Het inkomen van een zelfstandige hoeft echter niet minder zekerheid te bieden dan inkomen uit loondienst. Daarom breidt Generali de dekking van haar ZelfstandigenHypotheek uit. Ondernemers en vrije beroepsbeoefenaars kunnen vanaf nu een hypothecaire lening afsluiten tot maar liefst 125% van de executiewaarde.

Criteria voor verstrekking hypotheek
Voorwaarden voor hypotheekverstrekking zijn dat de ondernemer minimaal 2 jaar actief is als zelfstandige en dat uit de inkomenstoets blijkt dat de gevraagde lening haalbaar is. De inkomenstoets gaat uit van het gemiddelde inkomen van de ondernemer. Dit gemiddelde inkomen kan op verschillende manieren aangetoond worden.

Extra voordeel Ondernemersprogramma
Voor bestaande relaties met een Ondernemersprogramma zijn er meer voordelen op het moment dat een eigen woning wordt gekocht. Zo is binnen het Ondernemersprogramma zonder extra medische waarborgen verhoging van de overlijdensrisicodekking mogelijk met maximaal het bedrag waarover hypotheekrenteaftrek geldt. Aan de verhoging van de overlijdensrisicodekking is een maximum verbonden van EUR 300.000,-.

Publicatiedatum: 19-03-2007

© Generali verzekeringsgroep 2007