Ingezonden persbericht


Rotterdam, 19 maart 2007

BRIS en Technosoft gaan samenwerken

BRIS, ontwikkelaar en leverancier van software voor bouwregelgeving en Technosoft, ontwikkelaar van toonaangevende reken- en tekensoftware voor het ontwerpen van constructies, gaan op productniveau samenwerken. Daarvoor hebben de twee partijen een overeenkomst getekend. De samenwerking houdt in dat Technosoft vanuit haar reken- en tekenproducten koppelingen gaat aanbrengen naar het Bouwbesluit en de NEN-normen in het BrisWarenhuis. Later dit jaar volgt ook koppeling met de Eurocodes. BRIS en Technosoft verwachten met deze samenwerking extra service te kunnen bieden aan hun klanten.

De wens tot samenwerking is enige maanden geleden ontstaan omdat beide bedrijven (gedeeltelijk) in het zelfde marktsegment werkzaam zijn. Daarnaast worden de beide producten door dezelfde klantengroep gebruikt en sluiten de producten in de praktijk goed bij elkaar aan. Met het tekenen van de samenwerkingsovereenkomst hebben directeur Ed den Dekker van BRIS en directeur Haico Sterk van Technosoft de samenwerking bekrachtigd. Uit de samenwerking vloeit tevens voort dat Technosoft (exclusief) namens BRIS naar haar eigen klanten gaat optreden als verkooporganisatie voor BrisWarenhuis.

BRIS en Technosoft

BRIS bv (BouwRegelgeving InformatieSystemen) uit Rotterdam is al vijftien jaar gespecialiseerd in softwareproducten die alle partijen in de bouw helpen met het op de juiste wijze interpreteren en toepassen van de bouwregelgeving. Technosoft BV uit Deventer is sinds 30 jaar landelijk op succesvolle wijze actief in het ontwikkelen en aanbieden van constructieve rekensoftware en het leveren van service aan haar gebruikers. Met meer dan 1200 klanten in de constructieve markt, die dagelijks werken met de gebruiksvriendelijke softwaremodules van Technosoft, is Technosoft veruit marktleider op dit gebied in Nederland.