Awards voor asset managers AEGON

19.03.2007 / 15:31 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Aegon nederland

Aegon nederland

AWARDS VOOR ASSET MANAGERS AEGON

Evenals in 2006 heeft AEGON1) zijn prijzenkast gevuld met een Lipper Fund Award en een Standard & Poor's Cash Fund Award.

Lipper Fund Award
Op donderdag 8 maart mocht de fondsbeheer van het AEGON Holland Equity Fund de Lipper Fund Award voor het beste Nederlandse aandelenfonds over drie en vijf jaar in ontvangst nemen. Voor de tweede keer zijn de prestigieuze Lipper Fund Awards ook in Nederland uitgereikt. De Lipper Fund Awards genieten in de wereld van de internationale vermogensbeheerders veel aanzien: 130.000 fondsen uit de hele wereld worden door Lipper, onderdeel van Reuters, gevolgd in hun prestaties.

Vorig jaar werd de prestigieuze Equity Group Large Award gewonnen. Daarnaast werd in 2006 het AEGON Equity Pacific Fund uitgeroepen tot het Beste Fonds in de categorie Equity Asia Pacific over 3 jaar en het AEGON Mix Fund tot het Beste Fonds in de categorie Mixed Asset EUR Balanced - Global over 5 jaar.
Drie Nederlandse beheerders, waaronder dus AEGON, wonnen donderdag 8 maart een prijs.

S&P Cash Fund Award
Eind februari werd het Holland Equity Fund de tweede plaats toegekend in de categorie 'Aandelen Nederland' bij de Cash Fund Awards. Bij de categorie 'Obligaties Europa' werden het Euro Triple A Bond Fund en het European Bond Fund genomineerd. AEGON Asset Management ontving voor al zijn beleggingsactiviteiten ook de Runner-Up prijs bij de Specialised Groups in de categorie 3 jaar.
Standard & Poor's wordt wereldwijd erkend en geaccepteerd als toonaangevende rating agency en is normstellend op de financiële markten. De prestigieuze S&P Awards zijn bestemd voor de best presterende beleggingsfondsen en vermogensbeheerders op de Nederlandse markt. Zes awards worden uitgereikt aan de beste fondsen over 1, 3 en 5 jaar van respectievelijk 'Specialised Groups' en 'Larger Groups'. Daarnaast worden awards toegekend aan de beste fondsbeheerders in specifieke sectoren.

Bij de uitreiking van de S&P Cash Fund Awards op 15 februari in Amsterdam hebben vooral de kleinere, gespecialiseerde fondsen - zoals het Holland Equity Fund van AEGON - de prijzen gewonnen.

'In 2006 hebben vooral de bij uitstek gespecialiseerde fondsen prijzen gewonnen in Nederland. Bij AEGON hebben we voornamelijk fondsen die het hele scala aan beleggingscategorieën bestrijken. En verschillende van die fondsen zijn ook dit jaar, evenals voorgaande jaren, genomineerd. Ik ben trots op deze bevestiging van de constante kwaliteit die onze asset managers leveren', aldus Eric Rutten, voorzitter van het managementteam van AEGON Asset Management.