Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Tilburg (19/3)

TILBURG, 19 maart 2007

Opnieuw hennepkwekerij in pand Nijverstraat

TILBURG: De politie heeft voor de derde keer in ruim een maand een hennepkwekerij aangetroffen in een pand aan de Nijverstraat. In een loods werd zaterdagmorgen een kwekerij met 130 hennepplanten aangetroffen. Tegen de exploitant, een 45-jarige Tilburger wordt proces-verbaal opgemaakt. In dezelfde straat werd op 26 februari na een brand een hennepplantage met 610 planten in een kelder ontdekt. In een ander pand in dezelfde straat werd op 14 februari eveneens een kwekerij met 595 planten aangetroffen.

Tilburger moet rijbewijs inleveren na forse snelheidsovertreding

TILBURG: Op zondag 18 maart 2007 omstreeks 14.30 uur zag een motoragent van het Regionale Verkeershandhavingsteam dat op de Midden-Brabantweg te Tilburg een 21-jarige inwoner uit Tilburg met een (gecorrigeerde) snelheid reed van 146 km/uur tussen de Burgemeester Bechtweg en de Heikantlaan. Ter plaatse geldt een maximum snelheid van 70 km/uur. Hij kan hiervoor een proces-verbaal voor de snelheid verwachten. Het rijbewijs werd van deze Tilburger ingevorderd. Omdat de Tilburger zijn rijbewijs niet kon inleveren werd de auto waarin hij reed in bewaring genomen. Deze mag hij weer komen ophalen als hij zijn rijbewijs komt inleveren. Als de Tilburger zijn rijbewijs heeft ingeleverd zal de Officier van Justitie in Breda hier verder over gaan beslissen. De Tilburger valt tevens onder de regeling van Beginnende Bestuurder omdat hij pas 3 jaar in het bezit is van zijn rijbewijs

17-jarige jongen aangehouden op gestolen bromfiets

TILBURG: De politie heeft zondagmiddag op de Schouwburgring een 17-jarige Tilburgse jongen aangehouden die op een gestolen bromfiets reed. Agenten zagen een knaap met een bromfiets op de weg staan. Toen hij de dienders in de gaten kreeg liet hij de brommer op de promenade vallen en ging er te voet vandoor. De agenten achterhaalden hem in het Stadspark, alwaar hij zich achter een boom verstopt had. Hij gaf direct toe dat hij de bromfiets gestolen had in de omgeving van de Jan Heijnstraat in Oud Noord. De politie is nog op zoek naar de rechtmatige eigenaar. Tegen de knul wordt proces-verbaal opgemaakt.

Rijder onder invloed aangehouden

TILBURG: De politie heeft vannacht omstreeks 01.40 uur op de Insulindestraat een 38-jarige Tilburger aangehouden die zijn auto onder invloed bestuurde. De man blies 850 ugl en moest daarom zijn rijbewijs inleveren. De politie maakt proces-verbaal op.

Tilburger vast voor inbraak uit 2003

TILBURG: De politie heeft vanmorgen, met toestemming van de Officier van Justitie om 06.00 uur een 19-jarige Tilburger van zijn bed gelicht omdat hij verdacht wordt van betrokkenheid bij een inbraakpoging in een schoolgebouw aan de Tatraweg die gepleegd werd op 1 april 2003. Onlangs kwam uit een nader onderzoek van daar aangetroffen sporenmateriaal het DNA van deze verdachte naar voren. Hij wordt ook verdacht van twee inbraken in autos in de Lombardijenlaan en Raaltestraat die in dezelfde periode waren gepleegd. De verdachte is in verzekering gesteld.

Hennepkwekerij in verhuurde woning

DIESSEN: In een woning aan de Van de Veldenweg in Diessen is zondagmiddag op de 1^e verdieping een hennepkwekerij met 270 nog kleine planten aangetroffen. Inbrekers hebben vermoedelijk de meeste apparatuur die gebruikt wordt bij de teelt gestolen. De politie kwam ter plaatse na een melding dat de voordeur van het pand geforceerd was. In het pand bleek te zijn ingebroken. De eigenaar van de boerderij is gehoord. Hij verklaarde dat hij de woning sinds oktober 2006 verhuurd had. Hij had al enige tijd niets meer van de huurder vernomen. De politie stelt een onderzoek in naar deze persoon. De kwekerij is door een gespecialiseerd bedrijf geruimd.

Politie onderzoekt inbraak in bedrijfspand en supermarkt

TILBURG: Vannacht is omstreeks 01.45 uur ingebroken in een pand aan de Eilenbergstraat. De daders hebben zich toegang verschaft door een nooddeur open te breken. Daarna hebben de dieven een raam verbroken. De buit bestaat uit een beamer en een LCD-TV.

DIESSEN: Vanmorgen is omstreeks 06.30 uur een inbraak ontdekt in een supermarkt aan de Kerkstraat. De dieven hebben ingebroken door op het platte dak enkele dakpannen te verwijderen waarna men twee plafondplaten heeft weggetrapt. De buit bestaat uit rookwaren, postzegels, strippenkaarten en scheermesjes. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

Man zwaar gewond door arbeidsongeval

TILBURG: De Arbeidsinspectie gaat onderzoek doen naar aanleiding van een ernstig arbeidsongeval dat vanmorgen omstreeks 10.00 uur bij een bedrijf aan de Herastraat, daarbij raakte een 26-jarige man uit Den Bosch zeer ernstig gewond. Het slachtoffer was in het pand bezig met het leggen van een vloer op ongeveer vier meter hoogte. Hij is kennelijk op één van de vloerplaten gaan staan of zitten en is toen samen met deze vloerplaat naar beneden gevallen en op zijn hoofd terecht gekomen. De traumaheli kwam ter plaatse. Het slachtoffer is in zorgwekkende toestand met een ambulance overgebracht naar het St. Elisabeth Ziekenhuis te Tilburg. De technische recherche is ter plaatse gekomen om een sporenonderzoek in te stellen. Voor de vijf andere mensen die tijdens het ongeval in de betreffende hal aanwezig waren, is slachtofferzorg ter plaatse gekomen.

Oorzaak vechtpartij Stappegoorweg nog onduidelijk

TILBURG: Het is nog onduidelijk wat de oorzaak is geweest van een korte maar grote vechtpartij die gisteravond omstreeks 21.15 uur heeft plaats gevonden aan de Stappegoorweg. Ter plaatse bleek dat enkele tientallen bezoekers met elkaar in gevecht waren geraakt. Toen de dienders arriveerden was er sprake van een onoverzichtelijke situatie waarbij echter niet meer gevochten werd. De agenten kregen niet duidelijk wat de aanleiding was van het geweld. Er werden ter plaatse zes mensen door de GGD aan verwondingen behandeld. Twee slachtoffers moesten naar het ziekenhuis voor verdere behandeling. Er wilde van de slachtoffers gisteravond niemand aangifte doen. Een van hen, een 21-jarige Tilburger, was tijdens de vechtpartij uitgegleden en had daarbij een sleutelbeen gebroken. Wel deed een 21-jarige Tilburger aangifte van vernieling aan zijn auto. Een van de vechtersbazen had tijdens het tumult een deuk in zijn auto getrapt.

Auteur: Willem van Hooijdonk