Verzamelpersbericht maandag

's-Hertogenbosch, 19-03-2007

Politie houdt verdachten met wapens aan

s-Hertogenbosch De politie heeft in de nacht van zondag op maandag op de Donksedreef in s-Hertogenbosch een 26-jarige inwoner uit Alem en een 40-jarige man uit Heerewaarden aangehouden voor wapenbezit en het bezit van inbrekerswerktuigen. Het tweetal hield zich onder verdachte omstandigheden op in de omgeving van de Donkse Dreef. Bij controle door de politie bleek dat zij o.a. een drietal messen, een knuppel, pepperspray, inbrekerswerktuigen en een zak pillen bij zich hadden. Alle spullen zijn inbeslaggenomen en het tweetal is ingesloten.

Politie houdt inbreker aan

s-Hertogenbosch De politie heeft in de nacht van zondag op maandag op de Hambakendreef in s-Hertogenbosch een 18-jarige Bossche veelpleger aangehouden. De man zat in zijn auto en wordt er van verdacht te hebben ingebroken in een school aan de Hambakendreef. Bij de inbraak werd o.a. een beamer buitgemaakt. Agenten troffen de beamer aan in de auto van de veelpleger. Twee andere inzittenden van de auto wisten te ontkomen. De verdachte is aangehouden en ingesloten. De politie stelt een onderzoek in naar de identiteit van de twee ander inbrekers.

Politie houdt gezochte man aan

s-Hertogenbosch De politie heeft zondagmiddag op de Rietveldenweg in s-Hertogenbosch een 57-jarige man automobilist uit Vught aangehouden omdat hij nog werd gezocht. In eerste instantie controleerden de agenten de man omdat hij 81 km/h reed, waar slechts 50 km/h was toegestaan. De man bleek ook nog eens teveel alcohol te hebben gebruikt. Bij controle van zijn gegevens dat hij nog een geldboete van 112,50 open had staan. Hij is aangehouden. Voor alle feiten wordt proces-verbaal opgemaakt.

Dronken vrouw rijdt tegen lantaarnpaal

s-Hertogenbosch Zondagavond is een 52-jarige dronken Bossche automobiliste op de rotonde van de Sint Teunislaan in s-Hertogenbosch tegen een lantaarnpaal gereden. De vrouw bleek ongeveer viermaal de alcohollimiet te hebben overschreden. Zij hield aan de aanrijding een lichte verwonding aan haar hand over. Zij is aangehouden en proces-verbaal is opgemaakt.

Drunenaartjes aangehouden voor vernieling

Drunen De politie heeft zondagavond op de Grotestraat in Drunen twee 16-jarige inwonertjes uit die plaats aangehouden voor vernieling van ruiten. Het tweetal ging gisteren een leegstaand gebouw binnen via een kapotte ruit. Het tweetal bleek gisteren al een paar ruiten van het pand vernield te hebben en waren daar nu weer door naar binnen geklommen. Zij zijn aangehouden en worden voorgedragen voor alternatieve bestraffing via Buro HALT.

Twee gewonden bij aanrijding

Uden Zondagmiddag zijn op de Pastoor Spieringsstraat in Uden een 23-jarige duopassagiere van een bromfiets uit Veghel en een 16-jarige bromfietsbestuurder uit Vorstenbosch gewond geraakt bij een aanrijding. De twee reden tegen de stilstaande auto van een 33-jarige Schijndelse. De vrouw stond net stil om een parkeerterrein naast het zwembad op te rijden. De twee opzittenden van de bromfiets zijn met onbekende verwondingen per ambulance overgebracht naar het Bernhovenziekenhuis in Veghel.

Politie houdt gezochte snelheidsduivel aan

Veghel De politie heeft zondagavond op de Udenseweg in Veghel een 41-jarige Duitse snelheidsduivel betrapt. De automobilist bleek als gezocht gesignaleerd te staan. Agenten zagen de man met een snelheid van 110 km/h rijden, waar slechts 60 km/h is toegestaan. Bij controle bleek de man geen gelding paspoort te hebben, verder bleek dat hij moest worden uitgeleverd aan de Duitse autoriteiten. De man is ingesloten.

Politie treft wapen aan bij controle voertuig

Nistelrode De politie heeft in de nacht van zondag op maandag op de Weijen in Nistelrode een wapen aangetroffen in de auto van een 19-jarige inwoner uit Oss. Bij controle van het voertuig bleek dat de bestuurder een gasdrukpistool onder zijn stoel verborgen had. Het wapen is inbeslaggenomen. De verdachte is voor verhoor ingesloten.