Persberichten 19/03 middag

Regio, 19-03-2007

Noordwijk Autoradio/cd-speler gestolen uit autos De politie van Noordwijk heeft maandagochtend een stuk of 16 aangiftes opgenomen van personen waarvan hun auto opengebroken was en de autoradio/cd-speler was weggenomen. In de meeste gevallen was de autoradio/cd-speler op een professionele wijze uit het dashboard verwijderd. De auto-inbraken vonden plaats in de nacht van zondag 18 op maandag 19 maart. Op de volgende straten is er onder andere in een auto ingebroken: Wilhelminastraat, Meidoornstraat, Ludolph Berkemeijerstraat, Jacques Urlusstraat, Willem Alexanderpark, Duizendblad, Haagwinde, Pieter Bedijnstraat, Morgenster en de Molenstraat. In twee autos die geparkeerd stonden op de IJmuiderstraat is eveneens ingebroken hier is de autoradio niet weggenomen. Opvallend is dat de autos waarin ingebroken werd voornamelijk van het merk Volkswagen waren. De politie is een onderzoek gestart en vraagt getuigen die mogelijk iets gezien of gehoord hebben te bellen naar de politie van Noordwijk via 0900-8844.

Oegstgeest Invordering rijbewijs na ongeval De politie heeft het rijbewijs van een beginnend bestuurder ingevorderd nadat hij op zaterdag 17 maart, omstreeks 03.10 uur, op de Geversstraat onderuit was gegaan met zijn bromfiets. De bestuurder bleek gedronken te hebben en blies op het ademanalyseapparaat een uitslag van 355 ug/l. Als beginnend bestuurder mag je niet meer dan 80 ug/l blazen. Een 21 jarige vrouw uit Rijnsburg die achterop de bromfiets zat ten tijde van het ongeval raakte gewond en is naar het LUMC gebracht. De bestuurder, een 21 jarige man uit Leiderdorp, hoefde niet naar het ziekenhuis te worden gebracht. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt wegens het besturen van een motorvoertuig onder invloed van alcohol.

Leiden Twee aanhoudingen na onrust De politie heeft op zondag 18 maart een 18 jarige en een 24 jarige Leidenaar aangehouden nadat er onrust was ontstaan op de Lange Mare. De twee voldeden niet aan de vorderingen zich te verwijderen en gebruikten fysiek geweld tegen politieagenten.

Rond 03.40 uur kreeg de politie de melding dat er een vechtpartij gaande was bij een uitgaansgelegenheid aan de Lange Mare. Bij de disco aangekomen stond er een grote groep van ongeveer 50 personen buiten op straat. Een aantal van de jongeren waren met elkaar in gevecht.

Met 15 agenten probeerde de politie de situatie onder controle te krijgen. De jongeren voldeden niet aan de herhaaldelijke vordering om zich uit het gebied te verwijderen en reageerden niet op de vele waarschuwingen. De jongeren richten hun geweld vervolgens ook op de politie. Op een gegeven moment heeft de politie met behulp van de politie te paard en een hondenbegeleider de groep uit een gedreven. Menig agent heeft hierbij de wapenstok gebruikt. Uiteindelijk is de groep weggegaan en konden de bezoekers die nog in het pand waren ook naar huis. Nadat het publiek richting het centrum gestuurd was hebben agenten nog regelmatig groepen weg moeten sturen.

De twee verdachten zouden ook binnen in de disco hebben gevochten en aanwijzingen van het personeel niet opgevolgd hebben. Een 18 jarige Leidenaar heeft aangifte gedaan van mishandeling, hij heeft tijdens het feest diverse klappen en schoppen gekregen van een nog onbekend persoon. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar deze verdachte.

Hazerswoude-dorp Verkeersongeval Op maandag 19 maart, rond 06.20 uur, heeft er een ongeval plaatsgevonden op de Hoogeveensweg. Bij het ongeval was een bestelauto en een personenauto betrokken. Een 45 jarige man uit Gouda reed over de Hoogeveenseweg in de richting van Boskoop. Voor hem in dezelfde richting reed een 18 jarige jongen uit Benthuizen. Deze wilde afslaan om een oprit in te rijden. De Gouwenaar kon zijn auto niet op tijd tot stilstand brengen en botste achterop de auto. De man uit Benthuizen is met onbekend letsel naar het Rijnland Ziekenhuis gebracht.

--- einde berichten ---