Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten maandag 19 maart 2007

Zaanstreek-Waterland, 19-03-2007

Met onder meer: huiselijk geweld, drankrijders en inbraak bakkerij

Aanhoudingen na mishandeling

Assendelft, zondag 18 maart 2007, 02:17 uur.

De politie heeft in een horecagelegenheid aan de Dorpsstraat twee 19-jarige mannen uit Wormerveer en een leeftijdgenoot uit Wormer aangehouden als verdachten van mishandeling en openlijke geweldpleging. De mannen zouden om onbekende reden een 23-jarige man uit Assendelft hebben geslagen. De drie verdachten werden ingesloten.

Inbraak bakkerij

Assendelft, zondag 18 maart 2007, 11:45 uur.

De politie stelt een onderzoek in naar een inbraak in bakkerij Brakenhoff aan de

Dorpsstraat in Assendelft en is op zoek naar getuigen. Tussen zaterdagmiddag half zes en zondagochtend elf uur werd aan de achterzijde van de bakkerij een raam geforceerd om binnen te komen. In de tuin werd zondag door de zoon van de bakker een kluisje aangetroffen. In de zaak was het kantoor doorzocht en een kluis opengebroken. De inhoud, een geldbedrag, werd door de dader(s) meegenomen. De afdeling Forensische Opsporing onderzoekt de sporen van de inbraak. Het wijkteam Assendelft-Westzaan vraagt getuigen contact op te nemen via 0900-8844.

Huiselijk geweld

Zaandam, zondag 18 maart 13:07 uur.

De politie heeft een 18-jarige Zaandammer aangehouden als verdachte van het plegen van huiselijk geweld. De verdachte zou zijn moeder, broer en zus hebben geschopt en geslagen. Hij werd meegenomen en ingesloten. Agenten hebben het relaas van de slachtoffers aangehoord en een aangifte opgenomen..

In Zaandijk was een vrouw naar een buurvrouw gevlucht na mishandeling door haar partner. De 49-jarige man werd door de politie aangehouden en in verzekering gesteld. Hij zou de vrouw stelselmatig hebben mishandeld en al eerder door de politie zijn opgepakt en zijn bestraft door justitie.

In Purmerend heeft de politie een 28-jarige man uit Almere aangehouden omdat hij zijn Purmerendse vriendin naar haar zeggen 'als boksbal had gebruikt'. De vrouw was naar een ander adres gegaan en had blauwe plekken en zwellingen op haar lichaam. De man werd in de woning van zijn vriendin aangetroffen, aangehouden en ingesloten.

In geval van huiselijk geweld wordt in geval van heterdaad de verdachte meteen aangehouden. Hierbij wordt door de politie een protocol gevolgd met als doel het stoppen van het geweld, het voorkomen van herhaling, duidelijk maken dat het niet normaal is en het vergroten van de aangiftebereidheid van slachtoffers.

Dronken bromfietser zonder helm

Zaandam, 18 maart, 10:53uur

Een medeweker van het verkeershandhavingsteam heeft zondagochtend op de Kepplerstraat een 34-jarige bromfietser aangehouden. De man had viereneenhalf keer zoveel drank op als toegestaan. De bromfietser viel op omdat hij zonder helm reed. Een verkeershandhaver, die juist bezig was met een snelheidscontrole, besloot de man aan te spreken op zijn gedrag. De sterke dranklucht was vervolgens aanleiding voor het afnemen van een ademtest, welke uiteindelijk leidde tot een proces-verbaal. Daarnaast kreeg de man ook nog een boete voor het rijden zonder helm.

Tijdens de snelheidscontrole op de Kepplerstraat werden zondagochtend 84 van de bijna zeshonderd voertuigen op de foto gezet. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 80 km per uur bij een toegestane snelheid van 50 km per uur.

Drankrijder

Purmerend, 17 maart, 00:21 uur

In de nacht van vrijdag op zaterdag werd op de Schakelweg een 32-jarige man uit Oost-Europa aangehouden. Bij het zien van de politieauto keerde de automobilist zijn voertuig om even later toch aan de kant gezet te worden. Controle wees uit dat de man gedronken had en geen geldig rijbewijs had. Tijdens de ademanalyse op het politiebureau blies de man met opzet verkeerd. Toen hem duidelijk werd gemaakt wat de gevolgen waren van het saboteren van de blaastest, slaagde hij er ineens wel in om goed te blazen. Het alcoholgehalte bleek twee keer zo hoog als toegestaan. Het rijbewijs van de man was een maand geleden, in Duitsland, ongeldig verklaard. Dit in verband met het rijden met drank op. Na overleg met justitie kreeg de drankrijder een boete van 300 euro.

Drie drankrijders

Zaanstad, 17 maart

Tijdens alcoholcontroles werden afgelopen weekeinde drie drankrijders aangehouden. De automobilisten werden zaterdagochtend vroeg gecontroleerd in de Zilverpadsteeg in Zaandam, de Guisweg in Zaandijk en de Weverstraat in Krommenie. Het meest gedronken had een 30-jarige man uit Wormer. De man werd in Krommenie aangehouden en had drie keer zoveel drank op als toegestaan. De man moest direct zijn rijbewijs inleveren. Tegen alle drankrijders werd proces-verbaal opgemaakt.

Gevaarlijk weggedrag

Wijdewormer, 17 maart, 07:55 uur

In Wijdewormer hielden agenten zaterdagochtend een 20-jarige automobilist aan. De man reed met een gevaarlijk hoge snelheid over de Zuiderweg. Behalve veel te hard, reed de man ook onder invloed van alcohol en zonder autogordel. De man kreeg drie processen-verbaal; een voor het rijden onder invloed, een voor het gevaarlijke rijgedrag en een voor het niet dragen van de autogordel.

Drankrijder

Amsterdam, 18 maart, 20:20 uur

Op de s116 in Amsterdam hebben agenten zondag een 46-jarige man uit Leimuiden aangehouden. De man zat onder invloed van drank achter het stuur. De man kon worden aangehouden nadat een bestuurder de politie had gewaarschuwd dat hij op de Middenweg in Broek in Waterland een vermoedelijke drankrijder had zien rijden. Op de oprit naar de A10 kon de man aan de kant worden gezet. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

55 km per uur te hard

Middenbeemster, 18 maart, 20:53 uur

Agenten hebben zondagavond op de A7 het rijbewijs ingevorderd van een 25-jarige motorrijder uit Ulvenhout. De man haalde een (gecorrigeerde) snelheid van 175 km per uur bij een toegestane snelheid van 120 km per uur. De man werd aan de kant gezet na een achtervolging van enkele kilometers met een videoauto.

In de Zuidoostbeemster werd maandagochtend op de A7 op snelheid gecontroleerd. Hierbij werd gebruik gemaakt van een langs de weg opgesteld statief. Tussen acht uur en half elf reed één op de tien passanten te snel. De hoogste snelheid bedroeg 151 km per uur. Bijna duizend voertuigen passeerden de controleplaats.

Doorrijden met drank op

Zaandam, zondag 18 maart 2007, 00:56 uur.

Het rijbewijs van een 21-jarige automobilist uit Amsterdam is door de politie ingevorderd. De bestuurder reed over de Albert Heijnweg vanaf de richting Houtveldweg in de richting van de Provincialeweg Zaandam-Castricum. In een haakse bocht reed hij teveel naar links waarbij hij een auto, die in dezelfde richting reed, raakte en vervolgens doorreed. De bestuurder van de aangereden auto, een 49-jarige Zaandammer, volgde de man die er slingerend en door rood licht rijdend vandoor probeerde te gaan. In de woonplaats van de verdachte konden gewaarschuwde agenten de man inrekenen. Hij blies aan een bureau in Amsterdam als beginnend bestuurder ruim zes maal de maximaal toegestane hoeveelheid. De auto van de verdachte werd in beslag genomen en de man werd na verhoor in vrijheid gesteld. Proces-verbaal van het drankrijden, doorrijden en de invordering wordt gemaakt.