Ministerie van Buitenlandse Zaken

Kamerbrief inzake besteding ontwikkelingsgelden (http://www.minbuza.nl:80/nl/actueel/brievenparlement,2007/03/Kamerbrief-inzake-besteding-ontwikkelingsgelden.html) 19-03-2007 |

Samenvatting:

Inhoud:

Graag bied ik u onderstaand mijn reactie aan op het verzoek van de vaste commissie voor Buitenlandse Zaken van 15 januari 2007 met kenmerk 07-BuZa-B-01 inzake de besteding van ontwikkelingsgelden.

U hebt in uw brief een reactie gevraagd op de nieuwe brief van de heer Metry van 5 december 2006. Voorts verzocht u om openbaarmaking van een aantal stukken. Mijn ambtsvoorganger heeft in haar brief DCO-42/07 van 13 februari 2007 op dit laatste verzoek positief gereageerd. Ten aanzien van het eerste verzoek heeft zij aangegeven een toelichting van KPMG op het verrichte onderzoek te willen afwachten.

In vervolg op de brief van 13 februari j.l. bericht ik u dat de toelichting van KPMG en de brief van de heer Metry ­ die daarin een aantal nieuuwe punten naar voren brengt - mij aanleiding hebben gegeven de Nuffic op een aantal punten om een nadere toelichting en zo nodig nader onderzoek te vragen. De Nuffic heeft KPMG opdracht gegeven voor dit onderzoek en de gevraagde toelichting. Naar verwachting zal dit nadere onderzoek enige weken in beslag nemen.

Ik acht het in het belang van een zorgvuldige beantwoording van de brieven van de heer Metry wenselijk de resultaten van het onderzoek en de toelichting af te wachten en deze te betrekken bij mijn reactie op de brief van 5 december. Zodra deze resultaten bekend zijn, zal ik uw Kamer uiteraard zo spoedig mogelijk nader informeren.

De minister voor Ontwikkelingssamenwerking,
Bert Koenders


---