Automotive ondernemers kansrijk in Brazilië

19.03.2007 / 16:09 / Rubriek: Economie / Organisatie: Evd partner in export

Evd partner in export

http://www.evd.nl

Persbericht

19 maart, 2007

Automotive ondernemers kansrijk in Brazilië

De automotive industrie in Brazilië verwacht dat de productie van voertuigen de komende jaren stijgt met 25 procent per jaar. Dat blijkt uit een rapport 'Automobielsector in Brazilië' van de EVD. Aandrijving, biobrandstoffen, akoestiek, geluidsreductie, auto-onderdelen, elektronica en consultancy zijn de meest kansrijke automotive segmenten op korte termijn.

Brazilië heeft verreweg de belangrijkste auto-industrie in Zuid-Amerika; in 2015 rollen naar verwachting 3,5 miljoen voertuigen van de band. De omvang van de Braziliaanse automobielmarkt, de stabiele groeicijfers en de ervaring van de Brazilianen in research & development in de automobielsector doet vele automobielfabrikanten besluiten te investeren in Brazilië. Het Nederlandse bedrijfsleven kan daarvan profiteren.

Korte en lange termijn
Het marktrapport concludeert dat er in Brazilië op korte termijn mogelijkheden zijn voor bedrijven die zich bezighouden met aandrijving (power train), alternatieve brandstoffen, akoestiek, componenten, elektronica, embedded systems en uitstoot (emissie). Op langere termijn liggen er kansen op het gebied van navigatiesystemen, digitale kaarten, materialen, veiligheid, meet- en regeltechniek en intelligent vehicles. Omdat de basis van de meeste automodellen van oorsprong een Europees merk is, biedt vooral het leveren aan de belangrijkste Braziliaanse toeleveranciers (TIER 1) mogelijkheden.

Gratis beschikbaar
Naast een beschrijving van de sector en de verschillende voertuigsegmenten zijn statistische gegevens, adressen, websites en contactpersonen van Braziliaanse fabrikanten, belangrijkste toeleveranciers en relevante organisaties in het rapport opgenomen.
Het marktrapport is gratis beschikbaar. Belangstellenden kunnen het downloaden via www.evd.nl/marktrapporten. Meer informatie is beschikbaar bij Suzanne Bouman, e-mail brazilie@info.evd.nl, telefoon (070) 778 87 33.


-----------------------------------------------