DAF Trucks

Eelco van Veen benoemd tot Algemeen Directeur DAF Nederland

Per 1 april 2007 is Eelco van Veen (44) benoemd tot Algemeen Directeur van DAF Trucks N.V. - DAF Nederland. Hij volgt in deze functie Ron Bonsen op, die per diezelfde datum is benoemd tot Algemeen Directeur van DAF Duitsland.

Eelco van Veen trad in 1990 als Information Manager in dienst van DAF en werd in 1996 Directeur Management Information Systems. In 1999 werd hij benoemd tot Directeur Trucks Logistics, waar hij een sleutelrol vervulde bij de herstructurering van DAF's commerciële processen, wat in belangrijke mate heeft bijgedragen aan de sterke groei van DAF's marktaandeel in Europa. Van Veen promoveerde in Technische Bedrijfskunde aan de Technische Universiteit Eindhoven en rondde onlangs het Advanced Management Program af aan de Nijenrode Business Universiteit.

De afgelopen jaren heeft DAF haar leidende positie op de Nederlandse markt verder kunnen uitbreiden. In het zware segment (15 ton+) bedroeg het marktaandeel het afgelopen jaar zo'n 35%, terwijl in het lichte segment (6 - 15 ton) een marktaandeel van zo'n 26% gerealiseerd werd. In de klasse vanaf 6 ton bedroeg het marktaandeel 33,5%. Dit betekent dat ruim één op de drie in Nederland geregistreerde trucks een DAF is. Eén van de redenen van het succes, is dat DAF de afgelopen twee jaar een compleet nieuw modellenprogramma heeft geïntroduceerd, inclusief het topmodel XF105, verkozen tot 'International Truck of the Year 2007'. Daarnaast wordt door de Nederlandse dealerorganisatie voortdurend geïnvesteerd in het verder verhogen van de servicegraad. Met ruim 80 verkoop- en servicepunten heeft DAF van alle truckmerken het grootste netwerk van Nederland.

Eindhoven, 19 maart 2007