Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (19/03)

OOSTERHOUT NB, 19 maart 2007

Stomdronken automobilist veroorzaakt ongeval

RAAMSDONK: Het rijbewijs van een 50-jarige automobilist uit Raamsdonk is door de politie ingevorderd. De man veroorzaakte zondagavond 18 maart een aanrijding terwijl hij stomdronken achter het stuur van zijn auto zat. De man kwam vanuit de richting van Waspik en wilde op de kruising Heemraadsingel / Stationstraat linksaf slaan. Hij botste bij de manoeuvre frontaal op een rechtdoorgaande tegenligger. De dronken automobilist werd gearresteerd en moest in het politiebureau een ademanalyse ondergaan. Dat leverde een uitslag van
1.000 ug/l op. Bieen uitslag van 220 ug/l is een automobilist al strafbaar. Bij een alcoholgehalte hoger dan 570 ug/l wordt het rijbewijs van de betreffende verdachte altijd ingevorderd. Dat gebeurde in dit geval dus ook. Na invordering wordt het rijbewijs doorgezonden naar de officier van Justitie, die binnen tien dagen hierover een definitieve beslissing neemt. Afhankelijk van de ernst van de overtreding kan dat leiden tot een inhouding van het rijbewijs voor een aantal maanden.
Bij deze aanrijding vielen geen gewonden. Wel raakten beide betrokken voertuigen zo ernstig beschadigd dat ze allebei getakeld moesten worden. De tegenligger betrof een 19-jarige vrouw uit Raamsdonksveer.

HANK: Agenten controleerden op de Jachtsloot in Hank de bestuurder van een personenauto. Dat gebeurde in de nacht van zondag 18 maart op maandag 19 maart rond 01.00 uur. De 40-jarige bestuurder (uit Breda) was net vertrokken bij een horecagelegenheid, wat reden was voor een controle op alcoholgebruik. Er bleek daadwerkelijk alcohol in het spel te zijn. De man moest mee naar het politiebureau om een ademanalyse te ondergaan. De ademanalyse-apparatuur gaf een uitslag van 295 ug/l. De agenten maakten proces-verbaal tegen de man op. Daarnaast kreeg hij een rijverbod van twee uren opgelegd.

Computerapparatuur uit school gestolen

OOSTERHOUT: Personeel en leerlingen van een basisschool aan de Kruidenlaan zijn gedupeerd door een inbraak. Inbrekers drongen de school binnen en gingen er vandoor met twee TFT- computer beeldschermen. De inbraak werd rond gepleegd tussen vrijdag 17 maart 15.00 uur en maandagochtend 19 maart 08.00 uur. De politie heeft aangifte opgenomen en een sporenonderzoek verricht.

Pleger van huiselijk geweld opgepakt

DONGEN: Een 39-jarige Oosterhouter is zondagavond 17 maart om 22.45 uur door politieagenten gearresteerd. De man wilde de woning van zijn vriendin binnendringen, terwijl de vriendin hem niet binnen wilde hebben. De verdachte begon tegen de voordeur te schoppen, waardoor de nodige schade ontstond. Bovendien was er ook nog een kind van 7 jaar in de woning aanwezig. De politie werd gewaarschuwd en de vrouw deed aangifte. Nog geen uur later kon de politie de man arresteren in zijn eigen woning in Oosterhout. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt vanwege vernieling.

Twee keer zonder rijbewijs: politie neemt auto in beslag

DONGEN: De politie heeft de personenauto van een 19-jarige inwoner van Tilburg in beslag genomen. Bij een routinecontrole op zondagmiddag 18 maart om 16.45 uur op de Kanaaldijk Noord, bleek dat de bestuurder niet in het bezit was van een geldig rijbewijs. Begin maart was hij hier ook al voor dit feit geverbaliseerd. De politie nam daarom nu zijn auto in beslag. De Officier van Justitie beslist wat er met het in beslag genomen voertuig gaat gebeuren.

Politie ontdekt wietplantages in Genderen en Andel

ANDEL: 320 hennepplanten nam de politie in beslag bij de ontmanteling van een hennepkwekerij aan de Wilhelminasluis. De wietplantage werd maandag 19 maart 2007 ontdekt en zat verstopt achterin een schuur van een woning. De beide bewoners van het pand werd gearresteerd op verdenking van overtreding van de Opiumwet. Het gaat om een 32-jarige man uit Vlijmen en een 27-jarige vrouw uit Andel. Zij zijn allebei aangehouden en in het politiebureau verhoord. De man bekende dat hij de hennepkwekerij zelf had opgezet. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

GENDEREN: Een brandgevaarlijke situatie kwam de politie tegen in een hennepkwekerij op de Akkerstraat in Genderen. Voor de
stroomvoorziening was een kabel getrokken, die rechtstreeks op de hoofdzekering was aangesloten. Essent heeft om die reden alle elektriciteit in de woning afgesloten. De kwekerij zelf zat op de zolder en bestond uit 387 planten. In overleg met de Officier van Justitie heeft de politie de plantage ontmanteld, waarbij al het kweekmateriaal en de planten in beslag genomen zijn. De planten zijn voor de bewijsvoering bemonsterd. Daarna zijn al deze goederen vernietigd. Omdat de stroom illegaal afgetapt, is er naast sprake van de Opiumwet ook sprake van diefstal van stroom. Op het moment van de inval (maandag 19 maart 2007) was er niemand thuis. Er zijn in deze zaak nog geen arrestaties verricht.

De politie in Midden en West Brabant geeft veel prioriteit aan de aanpak van hennepkwekerijen. Deze plantages veroorzaken vaak stankoverlast, leveren brandgevaar op en bovendien is er dikwijls een relatie met georganiseerde misdaad. Burgers die tips hebben over de aanwezigheid van hennepkwekerijen kunnen dit doorgeven aan de politie via 0900-8844. Ook kan gebeld worden naar Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. De politie gaat overigens niet op één anonieme tip af. De binnengekomen informatie wordt altijd eerst verder onderzocht, voordat tot een doorzoeking wordt overgegaan.

Auteur: Jeroen Steenmeijer