Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda maandag 19 maart

BREDA, 19 maart 2007

Twee Bredanaren aangehouden na autodiefstal

BREDA: De politie heeft zondagavond rond 20.30 uur twee Bredanaren (21 en 18 jaar) aangehouden op de Joris Nempestraat. Zij worden verdacht van betrokkenheid bij de diefstal van een grijze Peugeot 206. Die auto was in de nacht van zaterdag op zondag gestolen vanaf een steegje bij de Bleekstraat. De eigenaar, een 30-jarige inwoner van het Belgische Aartselaar, had de autosleutel aan een vriend gegeven. Waarschijnlijk is de sleutel uit de jaszak van de vriend gestolen toen de mannen in diverse kroegen zijn geweest. De Belg werd zondag gebeld door een onbekende man die vertelde zijn Peugeot te hebben gevonden. Als hij naar de Joris Nempestraat zou komen, kon hij zijn auto terugkopen. De eigenaar schakelde de politie in die de twee mannen kon aanhouden op de afgesproken plek. Het tweetal is in verzekering gesteld; de politie onderzoekt de zaak.

Beschonken automobilist aangehouden

BREDA: Een 25-jarige automobilist uit Prinsenbeek is maandagmorgen kort na 02.30 uur op de Scheldestraat aangehouden wegens rijden onder invloed van alcohol. De man blies 520 ug/l, terwijl 220 ug/l maximaal is toegestaan. Met een proces-verbaal is de man na verhoor op vrije voeten gesteld. Hij kreeg een rijverbod van 5 uur. Hij had ook nog een boete openstaan die hij niet direct kon betalen. Daarom mocht hij zijn rijbewijs achterlaten. Hij krijgt het document weer terug als hij alsnog het openstaande boetebedrag voldoet.

Agenten checken inbraakpreventie bij woningen Sportpark II

BREDA: Wijkagent Jan van Gils heeft zondag samen met twee collegas een actie gehouden in de wijk Sportpark II. Dit in het kader van inbraakpreventie. Het drietal struinde tussen 16.00 en 20.00 uur door brandgangen op zoek naar schuurtjes, tuinen, achterdeuren en ramen waardoor we zouden kunnen inbreken. In totaal werden zo circa 350 woningen gecontroleerd. Bij 40 woningen bleek de inbraakpreventie niet helemaal in orde. De agenten hebben de bewoners persoonlijk aangesproken; bij bewoners die niet thuis waren, werd een preventieflyer achtergelaten met de uitnodiging om contact op te nemen. De politie spreekt van een geslaagde controle.

Politie stuurt SMS-alert na ramkraak bij supermarkt in Zundert

ZUNDERT: De politie heeft maandag een SMS-Alert verstuurd naar aanleiding van een ramkraak bij een supermarkt aan de Molenstraat in Zundert. Die vond tegen 03.30 uur plaats en daarbij werd een vorkheftruck gebruikt. De politie komt graag in contact met mensen die iets verdachts hebben gezien rond dat tijdstip op genoemde locatie. De ramkraak werd opgemerkt door een beveiligingsmedewerker die de politie belde en achter een lichtkleurige bestelbus aan ging. De inbrekers zagen intussen kans om er met de vorkheftruck vandoor te gaan. Voor zover bekend, is er niets weggenomen bij de supermarkt. Van de eigenaar van een bedrijf aan de Meirseweg is inmiddels aangifte opgenomen van diefstal van een vorkheftruck uit een loods op zijn terrein..

Nadat de inbraakmelding bij de politie binnenkwam, hebben agenten in Zundert een bestuurder van een gele bestelbus achtervolgd. De man ging ervandoor toen de agenten hem tegenkwamen op de Pastoor van Vessemstraat en parkeerde uiteindelijk de auto in een garage die hoort bij een woning aan de Zwarte Berk. Daarbij werd de schuur ernstig beschadigd. Agenten zochten nog met honden naar de bestuurder, maar de man wist te ontkomen. De bus is in beslag genomen; uit onderzoek is gebleken dat de auto in Breda is gestolen. De politie onderzoekt beide feiten en gaat ervan uit dat ze verband met elkaar houden.

Bredanaar aangehouden op verdenking verkrachting meisje

BREDA: De politie heeft vrijdag een 51-jarige Bredanaar aangehouden op verdenking van verkrachting van een 15-jarig meisje uit Breda. Zowel verdachte als slachtoffer wonen in de Haagse Beemden en kennen elkaar uit de buurt. De politie heeft diverse goederen (computer, mobiele telefoon, etc.) van de verdachte in beslag genomen. De Bredanaar is maandag voorgeleid aan de rechter-commissaris en in bewaring gesteld.

Fietsende scholieren op Wilhelminasingel lijken hun les geleerd te hebben

BREDA: Het lijkt erop dat de vorige week gehouden controle van fietsende schooljeugd op de Wilhelminasingel het gewenste (preventieve) effect heeft gehad. Werden er vorige week nog 25 scholieren op de bon geslingerd, maandag waren er dat bij een controle nog slechts twee.

De controle van vorige week maandag werd verricht na klachten over het verkeersgedrag van de schooljeugd, op de Wilhelminasingel, in de ochtendspits. De scholieren steken kris kras de weg over, soms met drieën naast elkaar, tegen het verkeer in, aan de linkerzijde van de weg. Terwijl er aan de andere kant van de weg een prima fietspad ligt.

De politie houdt de situatie op de singels de komende tijd nauwlettend in de gaten.

Auteur: Andre van den Hul