Ingezonden persbericht


Juniper Networks vereenvoudigt inzet van multiplay-diensten door uitbreiding van Open IP Service Creation Program

Schiphol-Rijk, 19 maart 2007 - Juniper Networks, Inc. (Nasdaq: JNPR) heeft nieuwe oplossingen geïntroduceerd, die het gevolg zijn van meer samenwerking binnen het Open IP Service Creation Program (OSCP). Acme Packet en BitBand Technologies zijn de twee nieuwste deelnemers aan het programma. Zij ontwikkelen en vermarketen oplossingen voor servicemanagement binnen Next Generation-netwerken, die integreren met het open Juniper-portfolio van routing- en Session and Resource Control-oplossingen.

Het OSCP werd in juni 2006 geïntroduceerd. Het doel van het programma is om de inzet van multiplay-diensten, zoals IPTV en Voice over IP, te vereenvoudigen. Dat is mogelijk door IP-netwerken open te stellen en applicaties, diensten en abonnees op een intelligente manier te laten samenwerken met het netwerk. Het OSCP stelt serviceproviders, infrastructuurleveranciers, ISV's en systems integrators in staat om interfaces te ontwikkelen of applicaties geschikt te maken voor het Session and Resource Control Portfolio van Juniper Networks. Deze aanpak voorziet in innovatieve real-time policy- en servicemanagement-functionaliteit waarmee serviceproviders hun middelen optimaal kunnen inzetten. Ook zijn ze in staat om de servicekwaliteit van geavanceerde en veeleisende applicaties te garanderen.

"Het OSCP van Juniper richt zich direct op de samensmelting van applicaties en netwerken naar een eenduidige service-ervaring. Geen enkele leverancier is in staat om de volledige set van applicaties te leveren, die serviceproviders alle mogelijkheden biedt voor nieuwe-generatie netwerken. Junipers programma bouwt een sterk raamwerk voor samenwerking, dat dit mogelijk maakt", zegt Tom Nolle, president en CEO van CIMI Corporation. "Dit is een revolutionaire combinatie van resource control en applicatiemogelijkheden, die gecreëerd wordt door beide samen te plaatsen op één gemeenschappelijk platform, met gebruik van geïntegreerde open API's. Het is een trendsetter in de industrie en schetst een beeld van de manier waarop services, applicaties en netwerken gaan samenwerken met het oog op omzet voor serviceproviders en krachtige gebruikerservaringen."

Bedrijven die participeren in het OSCP en meewerken aan het ontwikkelen, inzetten en vermarketen van innovatieve netwerkoplossingen, zijn de volgende:
* Acme Packet: test momenteel de combinatie van de Net-Net session border met het Juniper Networks Session and Resource Control Portfolio voor gegarandeerde kwaliteit van VoIP/IMS-applicaties en uniform beheer van IMS- en niet-IMS-applicaties. Daarbij wordt gebruikgemaakt van op standaarden gebaseerde interfaces als DIAMETER.
* BitBand Technologies: proof-of-concept-oplossing biedt toegangscontrolefunctionaliteit voor Video-on-Demand Services via SOAP/XML-signaling tussen de videoservers en het Juniper policyplatform.
* Ellacoya Networks: gezamenlijke oplossing biedt sessie- en quotagebaseerd bandbreedtebeheer en serviceoptimalisatie op applicatie- en abonneeniveau.
* Exent Technologies: oplossing voorziet in het dynamisch, applicatiegedreven leveren van games voor breedbandabonnees.
* Intelliden, Inc.: de in ontwikkeling zijnde Joint Dynamic Network Automation (DNA) is een geavanceerde policymanagementoplossing die applicaties en netwerkbronnen intelligent en dynamisch kan coördineren. Dit met het oog op de servicekwaliteit van IPTV en andere zware applicaties.
* SeaChange International: geïntegreerde functionaliteit biedt toegangscontrole en brontoewijzing voor Video-on-Demand-diensten via een SOAP/XML-interface.
* Tropos: proof-of-concept van schaalbaar abonnee- en bandbreedtebeheer voor veilige multiservice Wi-Fi-netwerken in stedelijke omgevingen.

"Het Open IP Service Creation Program van Juniper Networks is een uitstekende manier voor toonaangevende bedrijven als Acme Packet om samen te werken aan de ontwikkeling van unieke IP-servicemanagementmogelijkheden die kosten terugdringen en de service aan klanten verbeteren", zegt Seamus Hourihan, Vice-President Marketing and Product Management van Acme Packet. "Wij kijken uit naar een verbreding van onze relatie met Juniper Networks om gezamenlijk geïntegreerde oplossingen te bieden met de vereiste kwaliteit voor zowel IMS- als niet-IMS-applicaties."

De nieuwe op basis van het OSCP ontwikkelde oplossingen, gecombineerd met het nieuwe Session and Resource Control Portfolio (SRC) van Juniper, onderstrepen het commitment van het bedrijf voor het creëren van wendbare, open en op maat te maken netwerken. Juniper stelt klanten als enige in staat te kiezen voor best-in-class netwerkoplossingen die makkelijk inzetbaar zijn en de prestaties en efficiency van diensten verbeteren.

"Door applicaties en diensten dynamisch verzoeken te laten doen op netwerkniveau, zijn providers in staat geavanceerde multiplay-diensten in te zetten met een betere kwaliteit, betrouwbaarheid en flexibiliteit. Ons Open IP Service Creation Program stelt bedrijven in staat met ons samen te werken voor het bieden van deze unieke mogelijkheid", zegt Shailesh Shukla, Vice-President Serviceprovider-marketing and Partnerships van Juniper Networks. "Wij zijn erg tevreden met de belangstelling voor het OSCP en kijken ernaar uit om het programma in de toekomst verder uit te breiden nu het nieuwe Session and Resource Control Portfolio ons sterker maakt op dit gebied."

# # #

Juniper Networks
Juniper Networks ontwikkelt specifieke IP-platforms met hoge prestatieniveaus. Klanten kunnen hiermee op elke schaal uiteenlopende services en applicaties ondersteunen. Serviceproviders, ondernemingen, overheden en onderzoeks- en onderwijsinstellingen vertrouwen op het Juniper-portfolio van netwerk-, beveiligings- en applicatieversnellingsoplossingen. Deze vormen een oplossing voor de meest complexe, snel veranderende problemen in de meest veeleisende netwerken.

Ingezonden persbericht