Haagse Hogeschool

Hulp bij invullen belastingaangifte op De Haagse Hogeschool

Het is druk in het atrium van De Haagse Hogeschool in het Laakkwartier. Er worden in een krappe maand tijd duizenden belastingformulieren ingevuld door 125 studenten van de opleiding Management, Economie en Recht en 65 studenten Bedrijfseconomie, samen met 50 medewerkers van de Belastingdienst en het Ministerie van Financiën.

Alle belastingplichtigen uit regio Haaglanden die de Belastingdienst om hulp vragen, krijgen de mogelijkheid een afspraak te maken met de HUBA-campagne (HUlp Bij Aangifte) in De Haagse Hogeschool. Studenten van De Haagse Hogeschool en medewerkers van de Belastingdienst vullen vervolgens de aangifte samen met de belastingplichtige op een diskette in. De belastingplichtigen krijgen een kopie van de aangifte op diskette mee naar huis. De studenten volgen eerst een module Inkomstenbelasting en krijgen een praktische training. Studenten kunnen hun opgedane kennis direct in de praktijk brengen en doen tevens de nodige sociale vaardigheden op. De Haagse Hogeschool en de Belastingdienst werken al 10 jaar samen aan de HUBA.

Dit jaar is de campagne op 19 maart begonnen en loopt door tot 8 april. De verwachting is dat er zoân 15.000 aangiftes zijn ingevuld aan het einde van de campagne.