Ingezonden persbericht


Juniper Networks introduceert nieuw portfolio van Session and Resource Control-oplossingen

Schiphol-Rijk, 19 maart 2007 - Juniper Networks, Inc. (Nasdaq: JNPR) introduceert een nieuw portfolio van Session and Resource Control-oplossingen (SRC). Deze oplossingen voorzien in compleet abonneebeheer en beleidscontrolemogelijkheden voor serviceproviders. Zij kunnen een consistente, hoogwaardige gebruikerservaring aan hun klanten bieden op het gebied van multiplay- en mobiele diensten in zogenaamde Next Generation-netwerken (NGN's). Het nieuwe portfolio biedt onder andere nieuwe modulaire SRC-softwareapplicaties. Deze bouwen voort op het al veelgebruikte SDX-300 Service Deployment System en de nieuwe C-series-productfamilie van controllers die end-to-end policymanagement ondersteunen op een apart gebouwd platform.

De nieuwe SRC-oplossingen vereenvoudigen de operationele kant en de inzet van netwerken. Daarnaast bieden ze de end-to-end prestaties, betrouwbaarheid en schaalbaarheid die nodig zijn voor de ondersteuning van multiplay-diensten, zoals IPTV, Video-on-Demand, Voice over IP en geavanceerde mobiele en Fixed Mobile Convergence-diensten (FMC).

Het SRC-portfolio van Juniper verzamelt data uit verschillende bronnen - het netwerk, abonneebestand en applicaties. Deze informatie wordt vervolgens gebruikt voor het automatisch real-time controleren en beheren van netwerkbronnen. Het portfolio vermindert de operationele complexiteit van de inzet van geavanceerde multimediaservices. De oplossingen zijn nauw gerelateerd aan opkomende nieuwe-generatie netwerkarchitecturen en specificaties van onder meer de ETSI/IPAN, de ITU, 3GPP IMS en CableLabs. Het portfolio omvat tevens een webservice-interface die de basis vormt van toekomstig gebruik binnen een IP-georiënteerd servicemanagementraamwerk.

"Controle op toegang en gebruik van netwerken real-time wordt een steeds belangrijker netwerkfunctie die door serviceproviders geïntegreerd wordt in nieuwe-generatie netwerkarchitecturen", zegt Mark Bieberich, Vice-President van de Yankee Group. "Leveranciers die open, schaalbare en betrouwbare policy control-oplossingen kunnen combineren met bewezen expertise in de bouw van geavanceerde IP/MPLS-netwerken, hebben een duidelijk voordeel in deze markt."

De SRC-lijn van Juniper bouwt voort op het SDX-platform en omvat onder meer de SRC Policy Engine. Deze monitort en wijst netwerkbronnen toe. Ander onderdelen zijn de SRC Diameter Gateway voor end-to-end controle van IMS-applicaties via het netwerk, en de SRC SOAP Gateway voor naadloze integratie met allerlei andere Juniper-applicaties en met toepassingen van derde partijen.

Het nieuwe C-series-portfolio - met de snelle C2000 en C4000 Controllers - is voorzien van de SRC Policy Engine-softwaremodule en stelt serviceproviders in staat de oplossing in zeer kleine stappen op te schalen. Deze unieke combinatie van hardware en software stroomlijnt de operationele omgeving en is geoptimaliseerd, zodat zij tegemoetkomt aan nieuwe service- en NGN-eisen. De bestaande Steel-Belted Radius-servers van Juniper voor serviceproviders zijn ook onderdeel van het nieuwe SRC-portfolio. Deze servers voorzien in functionaliteit voor authenticatie, autorisatie en accounting.

Serviceproviders, infrastructuurleveranciers, ISV's en systems integrators kunnen profiteren van de unieke mogelijkheden van het nieuwe SRC-portfolio via het Open IP Service Creation Program (OSCP). Dit is een programma voor open-applicatieontwikkeling door derde partijen. Zij kunnen innovatieve IP-servicemanagementfunctionaliteit creëren door interfaces te bouwen naar softwareapplicaties voor het SRC-portfolio.

Juniper heeft tevens de nieuwe Multiservices Physical Interface Card (MS-PIC) geïntroduceerd. Deze MS-PIC biedt hardwareacceleratie voor een groot aantal pakketverwerkende diensten en dwingt beleid af dat door SRC-modules is vastgesteld. De MS-PIC heeft ruimte voor tal van diensten, waaronder stateful firewall, NAT, IPSec, anomaliedetectie, L2TP LNS, J-flow-accounting, linkservices en tunnelservices. Deze benadering maakt het voor serviceproviders mogelijk om omzetverhogende beveiligingsdiensten te leveren en factuurinformatie te verzamelen. Tegelijkertijd vermindert de complexiteit van configuratie en beheer, en lopen de operationele kosten terug.

"Nu providers steeds meer multiplay-diensten bieden via convergente IP- en Next Generation-netwerken, is controle over netwerkbronnen en abonnees een topprioriteit aan het worden", zegt Shalesh Shukla, Vice-President Serviceprovider-marketing and Partnerships van Juniper Networks. "Onze SRC-oplossingen stellen serviceproviders in staat om hun netwerkgedrag efficiënt en effectief te veranderen met het oog op de eisen van klanten en applicaties. Dat geeft hen een significant voordeel in de sterk concurrerende markt van vandaag."

# # #

Juniper Networks
Juniper Networks ontwikkelt specifieke IP-platforms met hoge prestatieniveaus. Klanten kunnen hiermee op elke schaal uiteenlopende services en applicaties ondersteunen. Serviceproviders, ondernemingen, overheden en onderzoeks- en onderwijsinstellingen vertrouwen op het Juniper-portfolio van netwerk-, beveiligings- en applicatieversnellingsoplossingen. Deze vormen een oplossing voor de meest complexe, snel veranderende problemen in de meest veeleisende netwerken.