Ingezonden persbericht


NIEUWSBERICHT

Hilversum, 19 maart 2007

COUSCOUS & COLA TE ZIEN OP AL JAZEERA INTERNATIONAL

Vanaf vandaag is de eerste serie van de BNN-docusoap Couscous & Cola te zien op Al Jazeera International. Vorig jaar is de achtdelige serie in zijn orginele vorm en als eerste Nederlandse programma verkocht aan de Engelstalige zender van Al Jazeera.

Couscous & Cola volgt de jongeren Kacem, Deborah, Ramy, Omar, Ahlam, Youssef, Jalil, Akosua en Ilknur die een paar jaar in Nederland zijn, en op reis willen naar Amerika. Land van onbegrensde mogelijkheden en onbegrensde haat. Kloppend hart van de serie is de debatclub op school, waarin de leerlingen op zeer gepassioneerde wijze de strijd met zichzelf en elkaar aangaan: met en zonder hoofddoek, christelijk en islamiet, jongens en meisjes, rappend en gedichten schrijvend. De camera volgt de jongeren op school, thuis met hun familie en met hun vrienden. Presentator Patrick Lodiers strijkt neer in de school, verbaast zich, ergert zich, maar wordt ook hun vriend en vertrouweling. Aan het einde van de serie vertrekt Patrick met een deel van de jongeren naar Amerika.

Een nieuwe serie van Couscous & Cola is op het moment iedere donderdag van 22.00 uur tot 22.25 uur bij BNN op 3 te zien. Patrick Lodiers ontmoet oude bekenden van de debatingclub van een VMBO school in Amsterdam en maakt kennis met nieuwe leden van de club. Hij volgt hen thuis bij hun ouders, bij sollicitaties, op het werk, in de liefde en tijdens hun reis door Afrika.

Couscous & Cola is bedacht en wordt geregiseerd door Maartje Nevejan, geproduceerd door IdtV en wordt uitgezonden door BNN. Patrick Lodiers presenteert het programma.