FNV Bouw

Cao woondiensten in kritieke fase beland

Wil Aedes een fatsoenlijke cao bieden? De cao-onderhandelaars van FNV Bouw, CNV Woondiensten en De Unie doen er achter de schermen alles aan. Zij willen een uiterste poging doen om er met praten uit te komen. Nog deze week is er opnieuw 'informeel contact' met Aedes. Daarmee is het overleg over de cao woondiensten in een kritieke fase beland.

In nauw overleg met CNV en Unie heeft eerste onderhandelaar Charles Verhoef van FNV Bouw de afgelopen anderhalve week geprobeerd het cao-overleg vlot te trekken. Ook al leek het wat stil, er waren toch allerlei contacten met Aedes. Aanvankelijk leken die ook goed te verlopen. Er waren zelfs openingen, mede doordat de vakbeweging zich soepel opstelde. Maar opééns is Aedes met een aanvullende eis gekomen: of werknemers nu een dertiende maand genieten, een extra tegemoetkoming in reiskosten of ziektekosten, een premievrij pensioen: Aedes vindt dat de corporatie daar een streep door moet kunnen halen...

"Komt Aedes daar deze week niet op terug, dan kunnen we niets anders doen dan constateren dat er een conflict is", vindt Charles Verhoef. Zover hoeft het niet te komen als Aedes tijdig beseft dat corporatiemedewerkers niet met één pennenstreek al hun verworvenheden opzij laat zetten.