Politie Zeeland


---


Z-794-2007 Politie Zeeland geeft eerste digitale Nieuwsbrief uit

Vandaag is de Zeeuwse politie in de gemeente Vlissingen met de uitgifte van een nieuw fenomeen in Zeeland gestart: de digitale Nieuwsbrief. Een eigentijdse manier van communiceren met de burgers. De digitale Nieuwsbrief is in eerste instantie bedoeld voor de Vlissingse bevolking, maar natuurlijk ook voor andere geïnteresseerden. De Nieuwsbrief is een initiatief van de Zeeuwse politie en start als pilotproject in Vlissingen.

De digitale Nieuwsbrief verschijnt minimaal één keer per maand en is gratis. Mensen kunnen zich op de Nieuwsbrief abonneren via de website van politie Zeeland (www.politie.nl/zeeland > Digitale Nieuwsbrief Vlissingen). Ook liggen er aanmeldingskaarten in het gemeentehuis, op de postkantoren, in de bibliotheek en op het politiebureau. De nieuwe abonnee krijgt, na invoer van zijn e-mailadres, direct de nieuwste editie van de digitale Nieuwsbrief toegestuurd.

Wat is erin te lezen?
In de Nieuwsbrief worden diverse lokale zaken toegelicht en aangestipt. Er verschijnen artikeltjes met bijvoorbeeld preventietips, juridische achtergrondinformatie, zo-zit-het-echt-verhalen, 'leuke meldingen van de straatagenten', interessante stukjes van de rechercheafdeling, evenementen, kortom allemaal interessante wijkzaken.

Het is zelfs mogelijk om een speciale Nieuwsbrief te versturen naar aanleiding van een actuele gebeurtenis, waarvoor de politie graag heel snel informatie wil geven, maar misschien ook graag informatie wil ontvangen. De abonnees kunnen op postcode geselecteerd worden, zodat alleen mensen in een bepaalde wijk aangeschreven kunnen worden. Via een e-mailadres kan de burger dan op de Nieuwsbrief reageren. Zo kunnen de burgers ons behulpzaam zijn bij het oplossen van zaken.

Wat willen we bereiken?
Een beter contact met de burgers. De Nieuwsbrief is een eigentijdse manier om in contact te komen met de inwoners van de verschillende wijken. Politie Zeeland communiceert sinds begin 2006 met de publiekskrant 'Blauw' met de hele Zeeuwse bevolking. Uit onderzoek is gebleken dat er ook een duidelijke behoefte bestaat om politienieuws te ontvangen op gemeentelijk niveau. Hierdoor heeft de politie ook de mogelijkheid om de eigen regie in handen te nemen als het gaat om het communiceren op wijkniveau. De politie hoopt met dit nieuwe medium een manier te hebben gevonden om rechtstreeks te communiceren met de inwoners van Vlissingen.

Het is zover.
Na ruim een jaar van voorbereiden is de eerste digitale Nieuwsbrief van politie Zeeland, editie Vlissingen klaar. De burgemeester van Vlissingen, als vertegenwoordiger van de Vlissingse bevolking, heeft het allereerste exemplaar in ontvangst genomen. Het eerste exemplaar is vanmorgen aangeboden door de teamchef van wijkteam Vlissingen centrum, Ton Muller.


---- --