DSM


DSM ontvangt verzoekschrift enquêteprocedure in verband met loyaliteitsdividend

Vandaag ontving Koninklijke DSM N.V. (DSM) een afschrift van het verzoek van Franklin Mutual aan de Ondernemingskamer van het Gerechtshof te Amsterdam om een enquête te starten. Aanleiding is het voorstel van DSM om een loyaliteitsdividendprogramma in te voeren. Dit voorstel staat geagendeerd voor de jaarlijkse Algemene Vergadering van Aandeelhouders (AVA) van DSM, te houden op 28 maart 2007 in Heerlen.

Franklin Mutual verzoekt de Ondernemingskamer om een onderzoek te starten om vast te stellen of het besluitvormingsproces rondom de introductie van dit loyaliteitsdividendprogramma deugdelijk is geweest en of dit kan worden geïmplementeerd. Tevens wordt de rechter verzocht om, hangende het onderzoek, DSM te gelasten het voorstel niet in stemming te brengen op de AVA. De behandeling door de Ondernemingskamer van het Gerechtshof te Amsterdam staat geagendeerd voor 22 maart 2007.

DSM betreurt het dat Franklin Mutual via de rechter wil verhinderen dat de aandeelhouders over het voorstel besluiten. Volgens DSM is het wel of niet instemmen met het voorgestelde loyaliteitsdividendprogramma primair een zaak van de aandeelhouders zelf en DSM wil de besluitvorming dan ook graag aan de AVA overlaten. Uiteraard zal DSM meewerken aan een goede rechtsgang en elke beslissing van de Ondernemingskamer respecteren.